Гарнітура Apple Pro вийшла з моди – попит на пристрій обвалився

26.04.2024   17:40    322

Гучний гаджет віртуальної реальності швидко перестав подобатися публіці. Apple знизила прогнози щодо продажів Vision Pro у 2024 році більш ніж на 40%, встановивши нову мету в 400-450 тисяч одиниць замість спочатку очікуваних 700-800 тисяч. Це рішення викликане значним падінням попиту на американському ринку, що підтвердив аналітик Мінг-Чі Куо у своєму останньому звіті. Тепер компанія побоюється, що і поза США продажі цього нового продукту не виправдають її очікувань.

Останні новини:  Apple представила iPad Pro з подвійними OLED-дисплеями

Згідно з Куо, початковий успіх Vision Pro, коли в перші десять днів було продано 200 тисяч пристроїв, не зміг підтримати довгостроковий інтерес до продукту. Очікується, що до кінця поточного року продажі становитимуть лише 200-250 тисяч одиниць, а прогнози на 2025 рік ще менш оптимістичні. У компанії починають обговорювати подальше скорочення поставок. Експерт назвав це “ерою провалу” компанії Тіма Кука.



Через це Apple вносить корективи у свою продуктову стратегію, переглядає графік випуску і можливості доопрацювання Vision Pro. Аналітик стверджує, що нова модель гарнітури не з’явиться до 2025 року і припускає, що значущі оновлення світ побачить тільки у 2027 році.

Останні новини:  Samsung представила нові телевізори серії S85D

Додатковий тиск на продукт чинить висока ціна в $3,500, незручність у використанні та відсутність ключових додатків, таких як Netflix і Spotify. Ці недоліки знижують інтерес до пристрою серед потенційних покупців, що відбивається в скороченні кількості демонстраційних сесій і зниженні кількості охочих протестувати пристрій.



Ситуація ускладнюється тим, що гарнітура поступово зникає з громадських обговорень і реального попиту, як наголошується в недавньому звіті Bloomberg. У деяких магазинах Apple протягом тижня продається лише кілька гарнітур Vision Pro. Гаджет ризикує стати нішевим продуктом, на який споживачі звернуть увагу лише після випуску більш доступної і поліпшеної моделі.

Останні новини:  Galaxy S25 матиме покращений час автономної роботи завдяки ШІ


cikavosti.com