Франція допомагала Ізраїлю відбити атаку Ірану - Макрон

15.04.2024   19:21    348

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна допомагала Ізраїлю відбити масовану атаку іранських безпілотників та ракет на Ізраїль минулими вихідними з території Йорданії.


Про це він заявив у понеділок уранці на телеканалі BFMTV, передає Укрінформ.

«Франція була на боці Ізраїлю, за американської координації та з нашими британськими друзями, тому що ми перебуваємо на йорданській землі на прохання Йорданії. Нам довелося здійснити суворий захист і оборонні перехоплення в суботу ввечері», — повідомив подробиці Макрон.

Останні новини:  Північна Корея нарощує виробництво балістичних ракет на можливий запит Росії

Він додав, що Франція втрутилася, “і сьогодні робимо все можливе, щоб не допустити розпалювання ситуації, тобто ескалації».

Макрон закликав до припинення вогню, до перемир’я і назвав ситуацію дуже нестабільною та такою, яка потребує «надто сильної дипломатичної мобілізації».



«Ми намагаємося переконати Ізраїль, що він не повинен відповідати ескалацією, а радше ізолювати Іран; переконати країни регіону в тому, що Іран становить небезпеку; посилити санкції, посилити тиск на його ядерну діяльність, а потім знайти шлях до миру в регіоні», — сказав глава французької держави.

Останні новини:  Допомога Китаю Росії у війні проти України є неприйнятною, — Білий дім

За словами президента, це перемога Ізраїлю, тому що йому вдалося спинити майже всі ракети і безпілотники.

Фото: LP/Arnaud Journois


news-xl.net