Археологи виявили в Італії доримський некрополь з 88 похованнями

28.04.2024   11:50    265

Археологи виявили на півдні Італії стародавній некрополь. Вони натрапили на нього під час проведення планових розкопок у передмісті Аморозі. Це містечко знаходиться за 50 км від Неаполя, пише GreekReporter.

Площа некрополя становить 13 000 кв. м. Він складається з 88 гробниць, що датуються VII-VII століттями до н. е. У могилах чоловіків дослідники знайшли зброю. У жіночих похованнях було знайдено бронзові прикраси на кшталт підвісок та браслетів. До найцікавіших знахідок можна віднести урни різних форм. Їх встановлювали біля ніг померлих.

Останні новини:  Компанія SpaceX показала інноваційні скафандри для астронавтів

У залізному віці на території сучасної Італії процвітали різні цивілізації. Однією з них була культура Вілланова. Широку відомість вона здобула завдяки кремаційним похованням. Для зберігання праху померлих представники цієї культури використовували біконічні скриньки. Ця практика та похоронні звичаї вказують на зв’язок між культурою Вілланова з гальштатською та урнфілдською культурами, які належать до більш ширших європейських культурних рухів.



Карміне Каччілло, який займає посаду градоначальника Аморозі, з цього приводу зазначив, що зроблене археологами відкриття важливе для більш глибшого розуміння історії регіону.

Останні новини:  Вчені виявили що перший метал в історії людства прибув із космосу


inforoom.com.ua