В Україні суттєво змінилася вартість борщового набору

24.03.2024   11:46    740


Першого місяця весни в Україні почали дешевшати овочі. Йдеться про сільгосппродукцію, яка входить до так званого борщового набору, пише Today.ua.

З початку року картопля, капуста та інші овочі, які українські господині використовують для приготування борщу, суттєво зросли у ціні. На тлі іншої агропродукції вони були рекордсменами у цьому показнику:


  • картопля подорожчала на 50,4%;
  • буряк – на 49,1%;
  • капуста – на 32%;
  • морква – на 24,1%;
  • цибуля – на 12,6%.
Останні новини:  Тисячі українців залишаться без виплат: в Україні змінять порядок надання соціальної допомоги

Однак із встановленням теплої погоди торішній врожай почав псуватись у сховищах, і виробники поставили на ринок велику кількість продукції. Це, а також імпорт іноземних овочів, “остудило” ринок і у березні ціни почали стрімко падати.

З початку місяця картопля в оптовій закупівлі подешевшала на 1-2 грн. Наразі її ціна становить 12-14 грн за кілограм залежно від виробника.



На початку березня білокачанна капуста коштувала в межах 9-12 грн/кг, зараз її продають по 8-10 гривень за кілограм.

Останні новини:  Весняна посівна: українські аграрії засіли 2,4 млн гектарів ярих культур

Нижня планка вартості цибулі впала майже на чверть. На початку місяця ціни на неї вагалися в діапазоні 13-14 грн/кг, зараз – 10-14 грн/кг.

На п’ять гривень (з 12 до 7 гривень за кіло) впала нижня ціна буряку. Він торгується у діапазоні 7-15 грн/кг. Також у березні подешевшали курятина та яйця.


chasdiy.org

Останні новини:  Тисячі українців залишаться без виплат: в Україні змінять порядок надання соціальної допомоги