У Німеччині судитимуть працівників Siemens через постачання турбін до окупованого Криму

28.03.2024   18:34    408

У Німеччині висунуто звинувачення п’ятьом співробітникам Siemens у порушенні заборони на постачання газових турбін до Криму. Це справа ще 2017 року, коли компанія попри санкції поставила обладнання до окупованого росією українського півострову. Зокрема, йшлося про чотири газові турбіни, які і досі залишаються в Криму.


За даними “Європейської правди” з посиланням на n-tv, прокуратура Гамбурга після понад шести років розслідувань пред’явила обвинувачення чотирьом німцям та одному громадянину Швейцарії та Франції у порушенні заборони щодо постачання товарів до окупованого Криму. Зазначається, що п’ять обвинувачених відправили чотири газові турбіни вартістю 111 мільйонів євро до Санкт-Петербурга наприкінці 2015 та на початку 2016 року з наміром використати їх для підтримки електростанцій у Криму, щоб забезпечити електроенергією окупований півострів.



Останні новини:  Байден візьме участь у дебатах з Трампом

Земельний суд Гамбурга ще має ухвалити рішення щодо цих обвинувачень. У 2017 році стало відомо, що чотири турбіни Siemens потрапили на окупований півострів, що сталося в обхід санкцій ЄС.

Незважаючи на сперечання Siemens щодо легальності поставки, компанія пізніше заявила про нелегальність транспортування, але без її відома. У результаті німецький концерн подав позов до московського Арбітражного суду проти свого дочірнього підприємства та менеджменту компанії “Технопромекспорт”. Слід зазначити, що західні компанії мають заборону на торгівлю з Кримом, адже більшість світових держав не визнає анексію півострова росією у 2014 році.




expert.in.ua

Останні новини:  Глава КДБ Білорусі Тертель пригрозив ракетними ударами по київським лікарням