Останні атаки на Україну посилюють необхідність рішення Конгресу про допомогу - Держдеп

28.03.2024   19:12    295

Атаки Росії по українських мирних містах та об’єктах критично важливої інфраструктури посилюють невідкладність для Конгресу США ухвалити рішення та законопроєкт із масштабною підтримкою України.


Про це сказав у відповідь на запитання Укрінформу в середу у Вашингтоні помічник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт.

«Ми дуже, дуже наполегливо працюємо і дуже сподіваємося, що Конгрес схвалить запит президента з додатковим фінансуванням потреб нацбезпеки, як тільки вони (законодавці – ред.) повернуться після великодніх канікул. Я думаю, що атаки РФ останніх днів збільшують невідкладність цього кроку»,- наголосив представник Держдепу.

Останні новини:  «Найсмертоносніший танк в світі» завершив кваліфікаційні стрільби в Німеччині

Він зауважив, що адміністрація США налаштована оптимістично щодо позитивного результату з боку законодавців у цьому питанні, «і, звісно, те саме я чую від членів Конгресу, коли розмовляю з ними».



Паєтт також підкреслив, що Сполучені Штати продовжать координувати свої дії із союзниками й партнерами, які також взяли на себе значний тягар щодо підтримки України. У цьому зв’язку він окремо згадав про зусилля з підготовки до наступної конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в середині червня цього року в Берліні.

Останні новини:  Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні F-16


news-xl.net