На телебаченні КНДР зацензурили джинси ведучого BBC: що з ними не так. Фото

29.03.2024   02:00    2215

На телебаченні КНДР показали британську програму “Садові таємниці” з Аланом Тітчмарші від BBC. Усе б нічого, але джинси ведучого зазнали цензури з боку північнокорейської влади, тож їх довелося заблюрити. Справа в тому, що цей елемент гардеробу вважається “символом імперіалізму США” в країні з одним із найавторитарніших режимів у світі, тож будь-яка його демонстрація там заборонена.


Відповідний епізод вийшов у ефір на телебаченні КНДР в понеділок, а його відеофрагмент із заблюреними штанами розповсюдили в мережі. Про це повідомляє NK News.

Останні новини:  Собака здивував господиню незвичайною зустріччю після роботи

Як повідомляє джерело, одягнувши джинси, щоб поратися в британських садах у своєму серіалі “Садові таємниці” на BBC, 74-річний Тітчмарш порушив північнокорейську заборону на цей одяг, який режим заборонив ще на початку 1990-х років як “символ американського імперіалізму”.

На телебаченні КНДР зацензурили джинси ведучого BBC: що з ними не так. Фото і відео

В епізоді Тітчмарш стоїть по коліна в землі, рукави його картатої сорочки закачані, горщики з рослинами і секатор напоготові. Джинси ж ведучого розмиті. Найсмішніше, що маніпуляції з монтажем навряд допомогли приховати від глядачів, що на ведучому були саме “заборонені” штани з деніму.





Повідомляється, що цензура гардеробу Тітчмарша є частиною кампанії із захисту північних корейців від “згубного” впливу західної культури, яка розпочалася за часів колишнього лідера Кім Чен Іра.

Останні новини:  Зворушлива зустріч мами-слонихи з донькою та онуками, після 12 років розлуки, нікого не залишила байдужим

Хоча його син, одіозний диктатор Кім Чен Ин, дозволив своєму оточенню користуватися мікроавтобусами Ford Transit, а сам він є фанатом баскетболу NBA (професійна баскетбольна ліга Північної Америки), він застерігає від того, щоб “буржуазна культура” і “антисоціалістична поведінка” не підірвали соціалістичний проєкт Північної Кореї.

У 2022 році Радіо Вільна Азія, яке фінансується урядом США, повідомило, що режим розправився з “капіталістичною” модою і зачісками, націлившись на вузькі джинси і футболки з іноземними словами, а також на фарбоване або довге волосся.

Останні новини:  Собака, наробивши безладу у ванній, від сорому заплющив очі перед господарем