МЗС Латвії оголосило російського дипломата персоною нон ґрата

28.03.2024   20:31    445
МЗС Латвії оголосило російського дипломата персоною нон ґрата

Фото: Diego Delso, Вікіпедія

МЗС Латвії

Тимчасового повіреного у справах посольства РФ Олега Зикова викликали до МЗС Латвії, де йому висловили протест у зв’язку з неприйнятною та провокаційною публічною комунікацією.

Міністерство закордонних справ Латвії оголосило російського дипломата персоною нон ґрата. Про це з посиланням на МЗС країни пише Європейська правда.

Останні новини:  Глава КДБ Білорусі Тертель пригрозив ракетними ударами по київським лікарням

“27 березня 2024 року тимчасового повіреного у справах посольства РФ Олега Зикова викликали до МЗС Латвії, де йому висловили найрішучіший протест… у зв’язку з неприйнятною та провокаційною публічною комунікацією, яку посольство веде протягом тривалого періоду, що грубо суперечить букві та духу Віденської конвенції…”, – йдеться в повідомленні.



Зазначається, що  попри неодноразові догани з боку МЗС посольство РФ продовжує діяльність, спрямовану на дискредитацію державних інституцій та органів влади Латвії й розпалювання ворожнечі в латвійському суспільстві.

Останні новини:  США готові тиснути на Китай, щоб він припинив підтримку російського ВПК - Блінкен

Нещодавно повідомлялося, що Австрія оголосила двох дипломатів з РФ персонами нон ґрата. МЗС країни ухвалило таке рішення після того, як в місцевих ЗМІ з’явився матеріал про їхню причетність російської розвідки.


korrespondent.net