NASA відклало запуски експедицій "Артеміда II" і "Артеміда III"

11.01.2024   21:09    48

Під час телеконференції для представників ЗМІ 9 січня керівництво NASA повідомило, що старт місячної експедиції “Артеміда II” перенесено з листопада 2024 року на вересень 2025-го. А місія з висадки на Місяць “Артеміда III”, спочатку запланована на кінець 2025 року, тепер може відбутися не раніше вересня 2026-го.


“Безпека – наш головний пріоритет, і щоб дати командам “Артеміди” більше часу для розв’язання проблем, пов’язаних із розробками, експлуатацією та інтеграцією систем, ми збираємося приділити більше часу експедиціям “Артеміди II” (обліт Місяця. – Прим. ред.) і “Артеміди III” (висадка астронавтів на поверхню Місяця. – Прим. ред.)”, – заявив адміністратор NASA Білл Нельсон на брифінгу.

Він додав, що запуск “Артеміди IV” заплановано на вересень 2028 року.



Раніше звіт Рахункової палати США (GAO) показав, що терміни місячних експедицій нереалістичні. SpaceX все ще намагається доопрацювати і протестувати систему Starship, яка, як очікується, стане транспортним засобом для доставки астронавтів на поверхню природного супутника Землі. Спочатку орбітальні льотні випробування місячної версії Starship відклали на сім місяців.

Останні новини:  Японський місяцехід зміг витримати критично низьку температуру Місяця і надіслав унікальну інформацію науковцям

Із затримками зіткнулися і розробники місячних скафандрів Axiom Space, що відповідають вимогам NASA. Нове обладнання та спорядження теж необхідно ретельно протестувати перед місією.





nnews.com.ua