Вибір ковдри, з якою захочеться заснути уночі

17

Правильно підібрані, якісні та красиві ковдри забезпечують саме той затишок та комфорт, які вам потрібні. Його важливість в текстильному ансамблі на ліжку складно переоцінити. Ковдру використовують в будь-який сезон року, бо без неї неможливо уявити справжній та повноцінний відпочинок. Кожна людина мріє, щоб придбати легку та теплу ковдру, в яку можна кутатися на ніч. Тільки глибокий сон може надати вам бадьорості та гарний настрій на наступний день.

Які бувають ковдри за сезонами?

Перш ніж замовити ковдру, вам необхідно знати про особливості сезонності ковдр, а вони бувають різними. Наприклад, демісезонні ковдри – універсальні, бо вони прекрасно зберігають тепло та пропускають повітря. Найчастіше їх використовують рано весною або пізно восени, але деякі кутаються і взимку. Такий виріб складається з тонкого та полегшеного товстого шарів, а з’єднані вони або ґудзиками, або липучками, або кнопками.

Останні новини:  Основные инструменты для работы со кожей

Ковдри класифікують за сезонами:

  1. Літня ковдра. При виборі подібної моделі необхідно звертати увагу на наповнювач та матеріал чохла. Кращий варіант влітку буде ковдра, яка буде зберігати температуру та забезпечуватиме сухе та корисне тепло. Наприклад, бамбукові варіанти гіпоалергенні, практичні та довговічні в експлуатації. Ще одним з варіантів є ковдра з бавовни – може вбирати вологу, а ще не викликає алергічних реакцій. Стосовно наповнювачів, то можна обрати синтетичні, тому що невибагливі у догляді.
  2. Зимова ковдра. Вони повинні поєднувати у собі легкість та зберігати тепло. Наповнювач можете обирати, який захочете, але краще акцентуйте увагу на овечу шерсть. Саме вона натуральна, повітропроникна та може вбирати вологу.
  3. Тепла ковдра. Зазвичай такі вироби використовують або восени, або взимку, коли дуже холодно. Такі ковдри теплі, тому підходять для найхолоднішої температури за вікном, також для погано опалювальних квартир чи будинків.
Останні новини:  Kia Sportage - оптимальний автомобіль для великого міста

Які мають бути вимоги до ковдри?

  1. Гігроскопічність. Це здатність ковдри вбирати зайву вологу, що виділяється уві сні, коли людина спить. Зручнішими є моделі з шовку та вовни, бо забезпечують швидке потрапляння вбраної вологи у довкілля.
  2. Повітрообмін. Це необхідна особливість для забезпечення належної вентиляції ліжка. Ця здатність ковдри дозволяє зберігати тепло і в той же час не допускати сильного потовиділення тіла людини, коли вона спить.
  3. Гіпоалергенність. Цей фактор, на якому потрібно акцентувати увагу тим людям, у яких дуже чутлива шкіра або страждають на якісь алергії.
  4. Теплопровідність. Клас цієї властивості вказує, наскільки ковдра може захистити  від холодної температури, холоду. Взимку підбираються вироби наповнювач якого більшої щільності. У спекотні місяці підійдуть демісезонні та літні варіанти, бо їх верхній шар виконаний з натуральних матеріалів, наприклад, бавовни, льону та шовку.
Останні новини:  Тепловізори iRay інновації, що відкривають нові горизонти