Як вибрати електрогриль для дому

17

Все частіше на сучасних кухнях можна зустріти електрогриль. За його допомогою легко урізноманітнити домашнє меню та готувати соковиті, апетитні страви зі скоринкою, використовуючи мінімум олії та жирів. Гриль підійде для створення м’ясних та рибних стейків, ароматних овочів, сендвічів та корисного фаст-фуду. Про те, на що звернути увагу під час вибору, поговоримо у статті.

Яким буває електрогриль

Побутові грилі різняться за типом конструкції:

  1. відкриті поверхні — зручне та недороге рішення для використання на відкритому повітрі, приготування великих шматків м’яса у великій кількості;
  2. притискні моделі з кришкою — найвдаліший варіант для будинку, на якому можна готувати будь-що, від бутербродів до лавашів з начинкою, і не перейматися про стан кухні (ніяких бризок олії та запаху диму);
  3. гриль-барбекю — комплектується широкими ґратами для приготування страв без контакту з робочою поверхнею, що особливо важливо для тих, хто стежить за фігурою.
Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Окремо можна згадати компактні раклетниці, за допомогою яких зазвичай готують розплавлений сир, бутерброди та фірмовий раклет. Під час вибору відштовхуйтеся від того, де стоятиме електрогриль і які страви ви плануєте на ньому готувати.

Вивчаємо робочі панелі

Страви-гриль у багатьох асоціюються з апетитними смугами, яких можна досягти завдяки особливій, рифленій поверхні. Ребриста структура створена не просто так: вона відповідає за видалення надлишків вологи з продуктів та рівномірне прожарювання. Однак рівні панелі також є: на них зручно розігрівати їжу, смажити яєчню та оладки. Для частого використання краще купити електрогриль, у якому є обидва варіанти поверхонь, щоб експериментувати з кулінарними шедеврами. Також важливий матеріал, яким покрита робоча частина. Найоптимальнішим вважається антипригарний шар, за яким легко доглядати, отримуючи страви, які не підгоряють. Рідше зустрічаються панелі з каменя та сталі, які відрізняються довговічністю, але обтяжують гриль. Екоактивістам варто придивитись до керамічних поверхонь — щоправда, догляд за ними досить копіткий, оскільки матеріал дуже тендітний.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Уточнюємо технічні моменти

Під час вибору грилю зверніть увагу на рівень потужності. Що вище цей показник, то швидше готується їжа, але й більше витрачається електрики. Для дому достатньо моделей на 1500–2000 Вт із максимальною температурою не більше 250°С. Також зважте на корисні можливості приладів. Це може бути термостат для авторегулювання температури, індикатор роботи та автовідключення для зручності й захисту від опіків. Нарешті, оцініть комплектацію. Наприклад, знімний піддон для жиру, що входить до комплекту, і захисні пластини зроблять приготування їжі набагато простіше і зведуть прибирання до мінімуму. Вдалих покупок!

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів