Як доглядати за калаудом: корисні поради

23

Куріння кальяну – цікаве заняття. Для того щоб його максимально спростити й отримувати від процесу абсолютну насолоду, потрібно запастись всіма необхідними пристосуванням. Одне з таких – калауд. Він використовується для регулювання розжарювання вугілля, тобто чудова заміна не досить практичній фользі. До речі, купити калауд можна в Duman: https://duman.com.ua/collection/kaloud-lotus?lang=ua. Як за ним доглядати та чому це потрібно обов’язково робити, йтиметься в цій статті.

Використання пристрою

Перед тим як розказати про догляд, варто нагадати, як користуватись подібним пристосуванням. Отже, все виглядає дуже просто:

  1. Чаша забивається тютюном у такий спосіб, щоб верхня частина не контактувала з дном. Це необхідно для того, щоб не відбувалось пригорання.
  2. Гаряче вугілля розміщується в калауді. Достатньо 2-3 кубики. Все залежить від тютюну, який використовуєте.
  3. Закривається кришка. Почекайте 5 хвилин.
  4. Розкурюється кальян.

Під час куріння закриванням та відкриванням кришки можна регулювати інтенсивність подавання жару. Головна перевага пристрою полягає в тому, що він багаторазовий. Друга перевага – це виглядає дуже естетично. Третя – зручність та безпечність. У калауді все зроблено так, щоб мінімізувати ризик обпікання рук.

Останні новини:  Як обрати якісний та сучасний вібратор для задоволення

Для чого потрібен догляд за калаудом

Може здатись, що ніякий особливий догляд цьому аксесуару не потрібен, адже він не контактує з тютюном, однак це не так. Основні забруднювачі – це дим та вугілля, з якими він безпосередньо стикається при кожному використанні. Варто знати певні нюанси догляду, тоді калауд прослужить довго та дійсно стане відмінною заміною фользі.

Вчасно чистити та підтримувати аксесуар в чистоті варто тому, що:

  1. це суттєво економить кошти. Адже регулярне миття та чищення подовжує строк експлуатації, а отже, не доведеться витрачати гроші на купівлю нового;
  2. чистий смак без пару. Якщо всередині аксесуара постійно накопичуватиметься кіптява, осідатиме конденсат, враження від куріння будуть не найприємніші. Розпізнати навіть улюблені смаки стане важко. Зауважимо, що інколи муасель розкривається та прилягає до дна пристрою, що також забруднює його та спричиняє утворення неприємного запаху та смаку. Кожен аксесуар подібного типу необхідно очищати від продуктів горіння. Якщо використовуєте фруктову чашу, її шматочки точно пригоратимуть та псуватимуть смак;
  3. втрачається естетика. Калауд необхідний також для привабливої «картинки», якщо він буде брудний, отримати такий ефект проблематично. Для педантичних людей це особливо критично, адже хоча б один закопчений елемент викликає у них справжню апатію.
Останні новини:  Як правильно вибрати продукт для захисту дерева

Ще одна важлива причина чистити калауд (і робити це регулярно) – підтримка протипожежної безпеки. Пристрій захищає від іскор, але лише в тому разі, якщо працюють отвори. Якщо вони забиті нагаром, то вже не функціонуватимуть, як потрібно, отже, підвищується ризик утворення спалаху.

Миття калауда: основні нюанси

Секрет привабливого вигляду та повної функціональності пристрою – у його регулярному митті. Отже, перше завдання – очищення після кожного використання. Потрібно видаляти тютюн, що налипає, та продукти згорання. Виглядає це так:

  1. Остудіть калауд – не забувайте про власну безпеку.
  2. Приберіть великі шматки нагару – використовуйте щипці. Далі всі елементи прочистіть м’якою щіткою.
  3. Прополосніть калауд під проточною водою, дайте висохнути або протріть насухо ганчіркою. Все, на цьому регулярний догляд завершено.
Останні новини:  Как выбрать качественные жалюзи для пластиковых окон

Такі прості маніпуляції потрібні після кожного використання пристрою. Це суттєво подовжить строк служби аксесуара. Але якщо кілька разів підряд не промили, то надалі відновлення все ж можливе, однак це буде дещо складніший процес. Знадобиться жорсткіша щітка. Будьте готові, що аксесуар виглядатиме вже не настільки привабливо, однак збереже свою функціональність. На поміч прийдуть також сода, лимонна кислота, кип’ятіння. Перед всіма цими процедурами потрібно зняти пластикові елементи.