Сім способів допомогти собі заговорити англійською

28

Поговоримо про те, як заговорити англійською без постійного стресу та безперервного відчуття дискомфорту.

• Відкиньте сором і займіться тим, що вам цікаво. Ви краще за інших знаєте, що можете вважати своїм хобі, от і приділіть йому час. Обговорення книг, серіалів, ігор і навіть кулінарних вишукувань – для цього вже давно існують розмовні клуби у вашому місті, якщо не очні, то хоча б онлайн такі як англійська онлайн в Englishdom. І їхні відвідувачі – не колеги, які можуть косо дивитися на вас за допущені огріхи, а такі ж зайняті люди, зацікавлені у своєму результаті, а не чужій оцінці.



• Всі мають улюблені фільми, які вони дивилися не раз і знають так буквально, що майже за репліками. Завантажте вдома серіал з оригінальною звуковою доріжкою, оберіть собі персонажа та ставте відтворення на паузу там, де він з’являється, озвучуючи репліку за нього. У фільмах використовується повсякденна англійська, ви відразу побачите різницю у побудові фраз і навчитеся багатьом повсякденним виразам.



• Як варіант попередньої поради, спочатку подивіться стрічку із субтитрами та випишіть собі вдалі фрази та вирази.

Останні новини:  Кранове електрообладнання і сфера його використання

• Якщо ваша робота пов’язана з технічною або просто клієнтською підтримкою, при наявності можливості поговорити із замовником англійською не ігноруйте її, натомість віддавши перевагу швидко написати діловий лист. Продумайте, що ви хочете сказати заздалегідь і озброїться телефоном, а не клавіатурою.

• Звикайте дійсно думати англійською. Спочатку підрядковим перекладом думки, що прийшла в голову, потім заміною конкретних слів і словосполучень, але поступово витісняйте рідну мову з категорії “автоматичного”, інакше ви не досягнете результату.

Останні новини:  Сучасне медичне обладнання

• Занурення у мовне середовище – найшвидший та найгарантійніший спосіб вивести вас із зони комфорту та змусити спілкуватися англійською. Якщо є на прикметі програми студентів з обміну, варіант із робочим відрядженням в англомовну країну або хоча б розуміючий начальник, готовий поставити вас на постійну роботу з іноземним замовником – скористайтеся цим.

Останні новини:  Балкони з виносом: особливості монтажу

• Дерзайте. Єдине, що вас може і зупинятиме на цьому шляху – це власна невпевненість і власна лінь, тому що мозку звичніше висловити думку рідною мовою, не докладаючи особливих зусиль, ніж думати, як побудувати ту чи іншу фразу. З лінню боротися можна тільки вольовим зусиллям, і чим прозоріша мета, до якої ви йдете, так само як і розуміння, навіщо вам далі потрібна буде англійська, тим простіше таку інертність перемагати. А невпевненості варто одразу сказати рішуче “ні”. Жодна людина не народилася з умінням говорити англійською. Просто колись особисто йому стало необхідним освоїти іноземну мову. І він освоїв.