Як працює Гід з державних послуг

16

Влітку 2020 року був запущений Гід з державних послуг. Мова йде про онлайн-портал, на якому зібрана інформація про послуги, що надаються на державному та місцевому рівні. На ресурсі можна ознайомиться з порядком надання послуги, переліком документів, необхідних для її отримання, а також дізнатися вартість та строки. Сервіс містить підказки, куди потрібно звертатися та як оскаржити відмову.

Важливий плюс – зручна навігація. Уся інформація згрупована у 17 категорій, зважаючи на специфіку сфери діяльності. Фактично Гід – це єдиний державний реєстр адміністративних послуг, який дозволяє швидко знайти потрібну інформацію.

Останні новини:  Санаторій «Теплиця» – найкращий відпочинок для дорослих і дітей

Популярні категорії

Усі послуги, що надаються державними структурами, згруповані у наступні категорії:

● Громадянство та міграція. У цьому розділі представлена інформація про порядок отримання та заміни основного документа громадянина. Також тут можна дізнатися особливості процедури реєстрації місця проживання, зміни адреси та зняття з обліку.



● Будівництво та нерухомість. У цій категорії містяться відомості про послуги, пов’язані зі створенням нового об’єкту, переплануванням або реконструкцією існуючого. Також представлено інформацію щодо порядку отримання дозвільної документації на здійснення робіт у сфері будівництва.

● Соціальний захист. Цей розділ містить інформацію про порядок призначення пенсії, допомоги при народженні дитини, малозабезпеченим та іншим соціально вразливим верствам населення. Відвідувачі порталу можуть в онлайн-режимі дізнатися про перелік необхідних документів для отримання послуги та підстави для відмови у її наданні.



● Транспорт. Розділ присвячений діяльності з перевезення пасажирів та вантажу. У ньому зібрана інформація щодо порядку отримання дозвільних документів на таку діяльність, процедура отримання водійського посвідчення та взяття на облік автомобіля.

Останні новини:  Відповідальність за участь в азартних іграх

● Сільське господарство. У категорії зібраний вичерпний перелік послуг, які надаються державою в особі виконавчих органів та місцевого самоврядування у сфері сільського господарства.

● Безпека життєдіяльності. Категорія включає відомості про послуги, пов’язані із забезпеченням пожежної безпеки та роботу в умовах підвищеної небезпеки.

● Інтелектуальна власність. У розділі зібраний перелік державних послуг, пов’язаних з реєстрацією та захистом авторського права.

Останні новини:  Основные элементы скутера

Серед інших категорій – земля та екологія, професійна діяльність, виробництво, інформатизація. Гід з державних послуг надає повну та достовірну інформацію про всі ці послуги, тож охочим отримати їх не потрібно витрачати час на особисте звернення до державних інстанцій.