Tesla Model X викрали через додаток Tesla

23.01.2024   16:31    57
Електричний кросовер Tesla Model X викрали за допомогою підроблених посвідчення особи та реквізитів банківського рахунку.

Поліція штату Джорджії затримала справжнього ентузіаста Tesla, який явно не міг втриматись від магії електромобілів, придбавши Model X шахрайським шляхом. 


За даними влади, підозрюваний 24-річний Фуад Кемаль, спочатку придбав Model X через додаток Tesla, використовуючи підроблене посвідчення особи та сфабриковані реквізити банківського рахунку, і навіть зміг забрати автомобіль в дилерському центрі 12 грудня. При цьому, в автосалоні ніхто не помітив нічого поганого, і шахрай поїхав звідти на машині вартістю 112 000 доларів. 

Останні новини:  Як правильно сидіти на мотоциклі

Мабуть, той факт, що це зійшло підозрюваному з рук, надихнув його повернутися до того самого автосалону 6 січня, де він намагався придбати другу Tesla через додаток, знову використовуючи підроблене посвідчення особи та неправдиву банківську інформацію. На жаль для нього, працівники автосалону впізнали чоловіка та негайно набрали 911. 





24-річний житель Сільвер-Спрінгс, штат Меріленд, був затриманий і тепер йому пред’явлені звинувачення у підробці документів, крадіжці шляхом обману, шахрайстві з особистими даними та крадіжці шляхом заволодіння автомобілем. Під час його другого візиту до автосалону його супроводжував 26-річний Хазма Аддоу, який також був заарештований і звинувачений за одним пунктом шахрайства з фінансовими даними та одним пунктом перешкоджання офіцеру.  

Останні новини:  В Україні посилили контроль на дорогах

Влада, розмовляючи з телеканалом Fox 5 Atlanta, зазначила, що двом особам можуть висунути додаткові звинувачення. Поліція також повідомила, що Tesla ще не змогла відстежити Model X, яку Кемаль забрав у грудні. 

Хоча сміливі витівки підозрюваного привернули увагу правоохоронних органів, вони також служать нагадуванням про труднощі, з якими стикаються автовиробники та дилерські центри у запобіганні шахрайським покупкам і крадіжкам автомобілів. Заходи безпеки постійно вдосконалюються, щоб випереджати спритних людей, які прагнуть використати слабкі місця в системі. 

Останні новини:  У Німеччині розбили рідкісний суперкар Ferrari за 3,2 млн доларів


motorcar.com.ua