Керамічна плитка для підлоги — вибір за класом зносостійкості - Новини Ю

Керамічна плитка для підлоги — вибір за класом зносостійкості

7

На сьогоднішній день різноманіття покрівельних матеріалів надзвичайно велике, що дозволяє втілити у життя практично будь-яку дизайнерську ідею. Проте саме керамічна плитка вже велику кількість років не втрачає своєї популярності. Щоб ознайомитись із повним каталог плитки, відвідайте сайт компанії «Мірад» https://mirad.com.ua/ru/catalog/plitka-dla-pidlogi


Класи зносостійкості плитки за шкалою PEI.

Якщо при виборі підлогового покриття ви зробили вибір на користь керамічної плитки, вам обов’язково варто звернути увагу на такий технічний параметр як клас зносостійкості. Це важлива характеристика лише підлогової плитки.

Вся плитка, що виготовляється для облицювання підлоги, поділяється на 5 класів стирання згідно зі шкалою PEI.

  1. PEI I. Це покриття можна використовувати у приміщеннях, де мала прохідність та де переміщуються у м’якому домашньому взутті. Може бути використана у приватних ваннах.
  2. PEI ІІ. Така підлога може витримати середнє навантаження. Можна використовувати у всіх кімнатах квартири чи приватного будинку.
  3. PEI III. Виріб з цим класом може витримати навантаження вище середнього. Допускається навантаження у звичайному взутті, тому використовується у офісах, коридорах.
  4. PEI-IV. Цим класом в більшості визначається керамогранітні плити. Підійде для приміщень в великою прохідністю людей, для місць громадського користування.
  5. PEI-V. Найвижчий клас зносостійкості. Витримує практично будь-яку інтенсивність навантаження. Таку плитку використовують для підлоги аеропортів, вокзалів, торгових центрів, ресторанів та парків.
Останні новини:  Гастроскопия: что это и как подготовиться к процедуре

Правильно підібраний клас зносостійкості плитки відіграє важливу роль при подальшій експлуатації підлогового покриття. Якщо при облицюванні ви оберете недостатньо високий клас PEI для певного приміщення, то на поверхні з часом з’являться подряпини, глазур може стертись і буде проглядатись глиняна основа плитки.

Як проводять випробування на стирання плитки?

Щоб визначити клас стирання плитки проводять випробування цього матеріалу. Для цього поверхня плитки піддається впливу спеціального диску, який обертається з використанням спеціальних абразивів ( металевої крихти, корундового пилу та води) зі швидкістю 300 обертів на хвилину. Далі з висоти людського зросту визначають видимі подряпини на плитці після певної кількості обертів диску. Чим більшу кількість обертів витримує глазур плитки, тим вищий клас зносостійкості отримає плитка.

Основні параметри для правильного вибору плитки для підлоги.

Щоб правильно вибрати плитку для підлоги, варто оцінити інтенсивність руху та прохідність кімнати, який вид навантажень повинна витримувати підлога, який тип забруднення буде в цьому приміщенні.





За цими показниками обирають потрібний клас зносостійкості.

Останні новини:  Один із найбільших виробників хлібобулочної продукції в Україні, компанія BFI планує експортувати продукцію до Канади

Проте це не єдиний параметр, на який варто звернути увагу при виборі покриття підлоги.

Покриття поверхні плитки — важливий нюанс для підлоги. Глянцева, матова, рельєфна чи напівполірована — варто зрозуміти, яка найкраще підійде для вашого приміщення. Глянцева — привабливий блискучий матеріал, який наряд підійде для ванної кімнати чи будь-якого приміщення, де буде навіть мінімальний контакт з водою.Матова кераміка має шорстку поверхню. Хоч і не має блиску та не відображає світло, проте має приємну фактуру, безпечна та не слизька.Тому найчастіше використовується для підлоги.

Ще одним важливим параметром є стійкість до впливу хімічно активних речовин. Тут існує теж 5 класів. АА — найвищий клас, плитка з такою позначкою ніяк не змінюється під дією хімічних речовин, її можна сміливо мити будь-якими хімічними засобами. Клас D — найнижчий, і він означає повну втрату зовнішнього вигляду. Для підлоги обирайте клас А та АА, тоді ви будете спокійні за зовнішній вигляд поверхні підлоги після миття.

Останні новини:  Букет с доставкой - лучший подарок для любимой девушки

Морозостійкість — теж важливий параметр для підлоги назовні будинку. Якщо ви взялись облицьовувати балкон, терасу чи підсобне приміщення назовні, обов’язково звертайте увагу на позначку морозостійкості на упаковці — це сніжинка. Тоді підлога не боятиметься багаторазового заморожування та розставання.

Коефіцієнт ковзання: ступінь ковзання позначається індексом R з числом, яке показує під яким кутом нахилу плитка буде перешкоджати ковзанню. Наприклад:

  1. R9 — чудово підійде для жилих та громадських приміщень.
  2. R12 — окрім попереднього варіанту, може використовуватись для підлоги на продуктових виробництвах, для спеціалізованих медичних приміщень.
  3. R13 — найвищий коефіцієнт антиковзання.

Товщина плитки: чим товстіша керамічна плита, тим більше навантаження вона здатна витримати. Особливо важливо на це зважати, якщо ви облицьовуєте підлогу у виробничих приміщеннях. Звичайно для приватного житла буде достатньо меншої товщини.