Путін становитиме небезпеку для всієї Європи доти, доки він живий

Сьогодні,   09:31    348


Путін становитиме небезпеку для всієї Європи доти, доки він живий

Мирна угода в Україні, яка дасть змогу Росії зберегти завойовані території, як того хоче путін, лише дасть їй змогу підготуватися до агресії проти інших сусідніх країн, наприклад, країн Балтії, і не тільки.

Таку думку висловила колишня президентка Литви Даля Грібаускайте.

«Якщо ми, західні країни і НАТО, дамо Україні поступитися і піти на такий компроміс, це означатиме, що Захід не зміг протистояти терористичній державі на кордоні. І це також означатиме, що ми дамо РФ можливість підготуватися до наступного агресивного кроку щодо своїх сусідів.
І це не обов’язково країни Балтії. Це може бути і Молдова, і навіть Грузія», — попередила Грібаускайте в інтерв’ю Euronews.

Останні новини:  У КНДР прокоментували присутність військ у рф

Колишній єврокомісар вважає, що російський президент становитиме небезпеку для всієї Європи доти, доки він живий.

«Сьогодні путінська Росія — це небезпечний сусід. Не просто Росія, а путінська Росія. Головним чином тому, що Путін почав відкриту війну проти своїх сусідів, і зворотного шляху немає. І до кінця своїх днів він перебуватиме в стані війни. Це означає, що в умовах більш-менш інтенсивної війни він завжди буде небезпечний для Європейського союзу і його сусідів», — додала Грібаускайте.

Вона також запевнила, що незалежно від результатів другого туру парламентських виборів у Литві, країна зберігатиме європейський та проукраїнський вектор політики.

Останні новини:  Ніхто не хоче балотуватися. Місто в Канаді не може обрати собі мера


newformat.info