Археологи виявили втрачене колоніальне поселення під тропічним лісом Амазонки

Сьогодні,   18:30    434

Археологи проекту Amazônia Revelada виявили втрачене колоніальне поселення XVIII століття.

Про це розповідає Heritage Daily.

Проект Amazônia Revelada — це дослідження регіону Амазонки з метою виявлення археологічних пам’яток за допомогою технології LiDAR. Також проводять опитування місцевих дослідників, які належать до корінних і традиційних народів.

У заяві для преси, опублікованій Музеєм Амазонки в Манаусі, Едуардо Невес, директор Музею археології та етнографії Університету Сан-Паулу, оголосив про відкриття колоніального поселення, яке з’являється на сучасних картах XVIII століття.

Останні новини:  У нашій Галактиці знайшли найпотужніший в історії мікроквазар

Відкриття зробили за допомогою LiDAR (Light Detection and Ranging). Це метод дистанційного зондування, який використовує світло у формі імпульсного лазера для вимірювання діапазонів (змінних відстаней) до Землі. Різницю в часі повернення лазера та довжинах хвиль можна використати для складання тривимірної цифрової карти затемненого ландшафту.

Дослідження LiDAR виявило сліди вуличної системи, забутої після того, як жителі покинули поселення після 300 років португальського колоніального панування.

Останні новини:  В Іспанії розкопали давньоримський форум, який мав особливе призначення

Поселення було частиною колоніального португальського регіону Амазонки, який становив окрему провінцію Португальської Америки, що існувала з початку XVII століття до початку XIX століття, коли Бразилія стала незалежною державою.

Невес також повідомив про ще два відкриття у своїй заяві для преси. Перша — це кам’яна споруда в штаті Рондонія, де на землі є геометричні структури, такі як квадратні та круглі форми, а також лінійні елементи, які виглядають як дороги. Другий, також у Рондонії, має сітчасту форму, яку археологи планують досліджувати далі.

Останні новини:  Британські науковці винайшли революційну технологію виробництва нескінченної чистої енергії

«Ми досі точно не знаємо, що це таке. Це може бути місцями вирощування або, можливо, місцями проживання, але нам доведеться повернутися на поле, щоб розкопати та краще зрозуміти їхнє значення. Ці утворення відомі в інших місцях, наприклад у Болівії, але ми вперше бачили їх на бразильській стороні», — сказав Невес.