Науковці знайшли вимерлий вид величезних кенгуру

Сьогодні,   17:30    277

Американські дослідники виявили три нові види гігантських вимерлих кенгуру, які населяли глибинку Австралії, лісисті гори Тасманії та Нову Гвінею. Усі вони представляють вимерлий рід Protemnodon, який існував приблизно від 5 млн до 40 тис. років тому.

Найбільший з них – Protemnodon viator – важив до 170 кг, що вдвічі більше, ніж у сучасних самців червоних кенгуру. Цей стародавній гігант жив у тих самих місцях, що й сучасні види. У нього були довгі кінцівки, що дозволяли йому стрибати на великі відстані.

Останні новини:  Вперше в історії науковці пояснили природу рідкісних зоряних вибухів у космосі

Дослідники описали Protemnodon mamkurra, товстошкірого кенгуру, який був настільки масивним, що більшу частину часу проводив на чотирьох ногах і лише час від часу стрибав, як квока (невеликий представник родини кенгурових).

Також учені відкрили Protemnodon dawsonae, ще один вид, який мешкав у лісах східної Австралії. Робота опублікована в журналі Megataxa.

Останні новини:  Китайці створили найпотужніший у світі магніт, чиє поле у 800 000 разів сильніше за Земне

Ці види можуть нагадувати прямоходячих оленів або гризунів-переростків, але вони входять в окрему гілку сумчастих ссавців Macropodidae, до якої належить вимерла гілка Protemnodon. Першим їх відкрив 1874 року британський палеонтолог сер Річард Оуен. Ґрунтуючись на скам’янілих зубах, він виділив шість видів у цьому роді.

Останні дослідження охопили весь рід Protemnodon, використовуючи великі знахідки копалин, і виявили, що відомі сім видів, кожен з яких був пристосований до різних середовищ життя в стародавній Австралії та Новій Гвінеї.

Останні новини:  Названо місце на Землі, де люди еволюціонують просто зараз

Скам’янілості цього роду зустрічаються широко. Завдяки цій роботі дослідники почуватимуться впевненіше під час роботи з Protemnodon.