4 твердження про хліб, в які не потрібно вірити

Сьогодні,   01:32    122

 

Від хліба товстіють, а, крім того, через нього здувається живіт і утворюються гази. Але медики зазначають: не кожному відомому твердженню про хліб можна довіряти.

Хліб без глютену – більш корисний. Ще одне невиправдане твердження. За словами фахівців, якщо в хлібі немає глютену, це не означає, що він корисний апріорі – в такому продукті може міститися багато цукру і інших зовсім не корисних для здоров’я речовин. Відсутність глютену виробники хліба можуть компенсувати кукурудзяним крохмалем або яким-небудь іншим компонентом, вживати який небажано.

Останні новини:  Що допомагає стати струнким жінкам після 40 років?

Хліб сприяє газоутворенню. Вчені стверджують, що підвищене виділення газів виникає у відповідь не на продукт як такий, а на якісь харчові компоненти. При виробництві хліба в сировину, призначену для випічки, часто додають ензими і поліпшувачі борошна. Вони дійсно можуть викликати здуття і газоутворення.

Чорний хліб корисніший за білий. Невже і в це не потрібно вірити? Судячи з аргументів експертів, якщо хліб чорний – ще не означає суперкорисний. Вони констатують, що чорний хліб може містити в собі більше цукру, ніж білий. Щоб він став темніший, виробники не соромляться додавати в тісто карамель або патоку.

Останні новини:  Які рослини не можна ставити у дитячій кімнаті: мамам на замітку


glamour.kyiv.ua