Археологи з’ясували, чому вікінги не стали колонізувати Америку

Сьогодні,   19:30    605

 У 1492 році судно з Христофором Колумбом на борту причалило до берегів Америки. Так розпочалася повномасштабна колонізація континенту Іспанією та іншими європейськими державами. За 500 років до Колумба Північну Америку відвідали вікінги. У 1000 році н.е. вони висадилися на острів Ньюфаундленд, пише Live Science.

Після висадки на канадському острові вікінги збудували в Л’Анс-о-Медоус форпост. Вони використовували його на дослідження північно-східної частини континенту. Вченим вдалося з’ясувати, чому вікінги не стали колонізувати Америку, як це пізніше зробили європейці.

Останні новини:  Вчені зуміли виростити курчат з яєць без шкарлупи

На думку канадського археолога Біргітта Уоллеса, вікінгів не цікавила колонізація континенту. На момент висадки на Ньюфаундленд вони вже мали колонію в Гренландії. Вона була новою та малонаселеною. Вікінгів більше цікавили ресурси, які б підтримувати колонію в Гренландії.

Ще однією причиною відмови вікінгів від колонізації континенту було місцеве населення. Корінних жителів Америки було набагато більше вікінгів, що прибули. Вступати з ними у протистояння норвежці не ризикнули, оскільки побоювалися зазнати поразки. Замість цього вони вирішили зосередитися на розвитку колонії в Гренландії.

Останні новини:  Угорський вчений довів, що коти – це майже рідина, що усвідомлює своє тіло