У Молдові дебати між Санду та Стояногло пройдуть без модератора

Сьогодні,   15:14    155


У Молдові дебати між Санду та Стояногло пройдуть без модератора

Кандидатка у президенти Молдови Мая Санду запропонувала своєму конкуренту Олександру Стояногло провести передвиборчі дебати без модератора. Стояногло погодився.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Санду у відеозверненні до конкурента, яке вона оприлюднила у Фейсбуці, заявила, що очікувала «дебатів про Молдову та долю країни», натомість, за її словами, Стояногло перетворив їх на обговорення модератора. За словами лідерки Молдови, «це не те, на що чекають молдовани».

Останні новини:  Німеччина викликала «на килим» дипломата КНДР через північнокорейських солдатів у Росії

«Люди хочуть побачити мій і ваш план для Молдови. Давайте виключимо модератора із цієї дискусії. Отже, у неділю, о 10-й ранку, я чекаю на вас у Палаці республіки, де ми обговоримо майбутнє Молдови сам на сам, без модератора», – сказала Санду.

Вона додала, що під час дебатів вони зі Стояногло поставлять один одному по десять запитань.

Останні новини:  “Потрібно ще попрацювати”: у Білому домі зробили заяву щодо запрошення України до НАТО

Пізніше сьогодні Стояногло відповів на пропозицію суперниці, прийнявши запропоновані умови проведення дебатів.

«Звичайно ж, я згоден на вашу пропозицію. І я готовий провести з вами дискусію за вказаними вами правилами. Вони дійсно дуже комфортні», – написав кандидат у президенти в Телеграмі.

Він заявив, що дискусію про неприйнятність тих чи інших модераторів почав не він, додавши, що він радий, що Санду знайшла можливість скорегувати свою позицію.

Останні новини:  “Україна зникне”: Лукашенко погрожує, що Росія може витягти зі складів найнебезпечнішу зброю

Раніше, 21 жовтня, Центральна виборча комісія Молдови опрацювала усі протоколи президентських виборів та референдуму щодо вступу Молдови до ЄС — за внесення європейського вектора до Конституції проголосували 50,46% виборців, а до другого туру проходять Мая Санду та Олександр Стояногло.


ukrinform.ua