В Антарктиді помітили величезні і таємничі двері: експерт розповіла, що це означає

Вчора,   20:30    1845

Нещодавно у крижаній пустелі Антарктиди помітили масивні і таємничі «двері» за допомогою Google Maps. Таку цікаву аномалію було помічено у районі Землі Королеви Мод, поблизу станції Showa, японської бази на острові Східний Онгул, пише Mirror.

У мережі висловили припущення, що це «будинок снігової людини» або з шатл із «Зоряного шляху».

Водночас одна з теорій припускає, що двері є входом до секретної бази, де вищі керівники та інопланетяни шукають притулок від суворих погодних умов, зазначає Express.

Останні новини:  Для дорослих час дійсно біжить швидше, але вони самі винні

Своєю чергою викладач гляціології в Університеті Ньюкасла Бетан Девіс пояснює таке явище по-іншому. За її словами, «це айсберг, який сів на мілину і тане на місці».

Дивне явище, яке помітили користувачі мережі / фото Google/SWNS

«Існує також моторошне явище, відоме як антарктичний лід, що співає; вчені виявили нечутний гул за допомогою сейсмічних датчиків на шельфовому льодовику Росса, який, як повідомляється, виникає, коли вітер проноситься над шельфом», — додають у матеріалі.

У виданні зауважили, що такий випадок є не першим, коли люди помічають дивні речі по всьому світу за допомогою Google Maps. Серед найдивніших знахідок — масивна пентаграма в Казахстані та те, що здавалося людськими останками в Чорнобилі.

Останні новини:  Сонце досягло піку своєї активності за останні 11 років: як це вплине на Землю

Антарктида — останні новини

Як писав УНІАН, екосистеми Антарктиди скоро можуть зіткнутися з новою загрозою, а саме чужорідні види можуть їх атакувати. У новому дослідженні йдеться про те, що через те, що Земля нагрівається і крига тане, немісцеві види можуть проникнути на узбережжя Антарктиди, порушивши її крихке морське життя.