Названо продукти для сніданку, які знижують рівень цукру протягом дня

Сьогодні,   00:25    91

Певні продукти, що вживаються на сніданок, можуть знижувати рівень цукру в крові протягом дня, сприяючи цим профілактиці гіперглікемії та діабету.

Вчені констатують, що людський організм використовує цукор для вироблення енергії. На самому початку дня між 3 і 8 годинами ранку в тілі починає підвищуватися рівень накопиченого цукру, необхідного йому, щоб підготуватися до наступного дня.

Останні новини:  На думку дієтолога, в ідеальний сніданок повинні входити ці 3 інгредієнти

Тим часом для діабетиків дуже важливо підтримувати рівень цукру стабільним, не допускаючи його підвищення або падіння. Подібні перепади у вмісті цукру загрожують виникненням довгострокових проблем зі здоров’ям, включаючи хвороби серця, втрату зору, захворювання нирок.

Одним із способів підтримувати рівний рівень цукру в крові є вживання «правильних» продуктів на сніданок.

«Правильні продукти для сніданку дозволяють людині почуватися ситим і запобігають переїданню протягом дня. Повна відмова від сніданку негативно впливає на рівень цукру в крові. Учасники випробувань демонстрували надзвичайні піки цукру в крові після обіду та після вечері у ті дні, коли вони пропускали сніданок», – повідомляється у звіті, опублікованому у Diabetes Care.

Останні новини:  Як правильно тушкувати м’ясо: 4 нюанси, про які потрібно пам’ятати

Експерти назвали продукти для сніданку, що знижують рівень цукру протягом дня.

  • Овес.
  • Авокадо.
  • Насіння льону.
  • Яйця.

За словами дослідників, ці продукти багаті на вітаміни, поживні речовини, клітковину – їх вживання покращує чутливість до інсуліну та регуляцію ліпідів у крові, надає позитивний вплив на глікемічний контроль. Їхнє включення в перший прийом їжі відмінно підходить для стабілізації рівня цукру в крові.

Останні новини:  Як правильно приготувати підливу для голубців з томатної пасти та сметани


uapress.kyiv.ua