Я сама вирощую ці 6 трав для домашньої аптечки, бо це простіше простого: зекономила не одну сотню гривень

Сьогодні,   00:51    91

Всього 6 трав, які можна легко виростити вдома, здатні замінити деякі дорогі засоби для підтримки здоров’я. Дізнайтесь, як створити свою аптеку прямо на підвіконні.

Експерти назвали 6 основних рослин для домашньої аптечки

Вирощування корисних трав для домашньої аптечки є досить простим. Але цей підхід може забезпечити дуже багато переваг, адже за помірну ціну людина отримує запас натуральних засобів для підтримки здоров’я. Одними з найпопулярніших трав, які використовуються для вирощування вдома, є ромашка, лаванда, чебрець, календула, меліса, а також ехінацея.




Ромашка чудово відома завдяки своїм заспокійливим властивостям. Для кращого ефекту її краще поєднувати з лавандою. Ця рослина сприяє зниженню рівня стресу й нормалізує сон. Вирощувати такі трави можна в саду або ж на підвіконні чи балконі у горщиках. Ромашка та лаванда потребують мінімального догляду, забезпечуючи при цьому дуже багато користі.

Останні новини:  Як перевірити, чи є ваша вага загрозою здоров’ю?
Вирощені вдома рослини чудово підходять для приготування корисних чаїв

Меліса — ще одна чудова рослина для домашньої аптечки. Вона не тільки знижує тривогу і сприяє покращенню сну, але й позитивно впливає на імунітет. Також стимулятором імунної системи виступає ехінацея. Ця рослина чудово підходить для боротьби з застудами. Щоби вирощувати мелісу й ехінацею треба хороше освітлення, дренаж та регулярний полив. Цим травам необхідно достатньо сонячного світла, що необхідно враховувати під час висадки.

Останні новини:  42-річна Віра Брежнєва після розлучення з Меладзе знайшла нове кохання: чоловік молодий і заможний (Фото)

Календула та чебрець є особливо корисними для зовнішнього застосування. Календула використовується для загоєння шкірних ушкоджень, опіків та різноманітних подразнень, а чебрець допомагає підтримати здоров’я дихальної системи. Ці трави легко адаптуються до різного клімату і потребують мінімум зусиль для догляду.

Висушена календула може застосовуватися в народній медициніВисушена календула може застосовуватися в народній медицині

Посадивши ці шість трав у домашньому саду або прямо у квартирі, ви не лише зекономите гроші, але й отримаєте постійне джерело натуральних ліків.

Останні новини:  Одіозна євродепутатка з Румунії хоче віддячити поліціянту, в якого позичила скутер для тіктоку


noviydoctor.com