Чи варто погоджуватися на гостьовий шлюб: переваги та недоліки таких відносин

Вчора,   20:07    82

 

Не варто плутати гостьовий шлюб з цивільним. Це два протилежних поняття. У першому випадку пара встигла розписатися у РАЦСі — тобто офіційно планує жити щасливо, хіба що в різних квартирах. У другому — закохані живуть разом, ведуть один побут на двох, але не вірять у значення “папірців” і не реєструють відносини.

Обидва види спільного життя — досить специфічні, і вони з часом можуть перерости у стандартний шлюб, звичний для нашого розуміння.

Мінуси гостьового шлюбу

Виховний

Якщо у подружжя є діти, уявіть собі, як їм бігати з батькової квартири до маминої і назад. Той ще стрес! Та й виховувати дитину, яка живе на два будинки, дуже складно. Батько дозволяє залазити на диван з черевиками, мати — ні, і так далі. Голова йде обертом! До того ж, купа комплексів і психологічних проблем забезпечена, тому що дитина живе без відчуття стабільності та захищеності. Вона не знає, чи прийде тато сьогодні, або не може поспілкуватися з мамою перед походом до школи.

Фінансовий

Маючи дві квартири, уявіть собі, доводиться оплачувати обидві. Рахунки за газ і електрику, оренда, послуги — все в подвійному обсязі. У той час як люди, що живуть на одній житлоплощі, мають можливість другу здавати або продавати, забезпечуючи додатковий дохід.

Останні новини:  Дієтолог розповіла, як підняти працездатність за допомогою бізнес-ланчу

Бюджетний

Оскільки люди ведуть побут окремо, то і про сімейний бюджет мову не заводять. Якщо у обох партнерів солідний дохід і немає проблем з грошима, то цей пункт можна викреслити. А що, якщо жінка пішла у декретну відпустку, а квартира потребує ремонту? Чи готовий чоловік її забезпечувати та платити за двох?

Психологічний

Маючи свою територію, людина розуміє, що завжди є простір для маневру. І за найменших труднощів біжить з підводного човна в своє затишне лігво. Чи варто говорити, що це не має відношення до серйозних стосунків і спільного вирішення проблем? До речі, подібна уявна свобода дозволяє людям набагато легше зраджувати.




Побутовий

Допомога в повсякденних турботах — невіддільна частина сімейного життя. Посидіти з дитиною, закупити продукти, винести сміття, відвести дитину в садок… Деякі чоловіки, які живуть в гостьовому шлюбі, приходять до жіночого будинку, як на свято: вина випити, з’їсти смачну вечерю, подивитися кіно, пообійматися на дивані… А от коли потрібно прибити плінтус або закріпити кронштейн для телевізора, цей “чоловік” чомусь завжди недоступний.

Останні новини:  Як досвідчені господині використовують шкірки з сала

Плюси гостьового шлюбу

Ідеальний вихід для абсолютно різних людей

Уявіть собі, як важко існувати під одним дахом жайворонку і сові, перфекціоністу, що любить порядок, і роззяві, що розкидає шкарпетки. Він працює нічним барменом, а вона — ранковою секретаркою. У них різні принципи, біоритми, орієнтири і внутрішні “часові пояси”. Але є любов. І тоді ходити в гості до чоловіка — єдине рішення.

Свобода розпоряджатися фінансами

У звичайному шлюбі люди набагато рідше витрачають гроші на себе, ніж у гостьовому. Партнери можуть домовитися, що частину грошей будуть складати в загальний гаманець (на спільні поїздки, дитячі садки тощо).

Але решта — на їх совісті. І якщо чоловік хоче витратити пів зарплати не на турецький килим, а на машину для приготування кави, то так і зробить, уникнувши жорстокого “розпилу”.

Це свято за бажанням

Оскільки чоловік та дружина рідко бачать одне одного у важкі часи і зустрічаються лише в гарному настрої, то чудово проводять час і встигають скучити. Вони позбавлені звичайних побутових чвар, сварок і бурчання вранці. І нерви міцніші!

Свіжість відносин

Звичайний шлюб через три роки отримує свою заслужену кризу і відчуття, що “все набридло”. У гостьовому почуттю закоханості тримається довше, а у сімейного човна майже немає можливості розбитися об побут. Чоловік та дружина не бачать одне одного в старих халатах і не дивляться вранці якийсь серіал, а значить, у них є всі шанси подовжити чуттєві відносини.

Останні новини:  Різні члени сім’ї не повинні користуватися одним посудом

Кому підходить гостьовий шлюб:

  • тим, хто не впевнений у здатності стати ідеальною дружиною або чоловіком, не пристосований до сімейного життя і пошуку компромісів;
  • тим, хто не готовий змінюватися і розлучатися зі звичками та має серйозний досвід холостого життя;
  • тим, для кого свобода — важливіша за все, хто бажає незалежності по всіх фронтах;
  • тим, хто вже занадто старий, щоб притиратися до іншої людини з її “тарганами”. Буває, що люди вже у пенсійному віці знаходять “справжню любов” і прекрасно співіснують на два будинки;
  • тим, хто живе в різних містах чи часто від’їжджає у відрядження. Такий шлюб часто обирають голлівудські зірки, що вилітають одне до одного зі зйомок у різних кінцях світу.

Якщо ви відчуваєте, що обидва належите до цих категорій — обговоріть це і прийміть рішення. Тільки не забувайте, що в гостях добре, а краще все-таки вдома. А де дім? Там, де серце.


ua-vestnik.com