Північна Корея планує збивати сучасні дрони за допомогою радянських зенітних установок КС-19

Сьогодні,   08:47    773

За даними Yonhap, Північна Корея наказала своїм артилерійським підрозділам, включаючи вісім бригад, дислокованих поблизу південнокорейського кордону, бути у стані підвищеної готовності та бути готовими до дій у відповідь на передбачувані вторгнення південнокорейських безпілотників над Пхеньяном. Генеральний штаб Північної Кореї наказав повністю озброїти ці бригади, які, як повідомляється, включають застарілі 100-мм зенітні гармати КС-19, і встановити їх у військову конфігурацію.

Раніше цього місяця Пхеньян звинуватив Південну Корею в тому, що вона кілька разів запускала безпілотники над її столицею. У своїй заяві міністерство закордонних справ Північної Кореї попередило, що будь-які подальші вторгнення будуть зустрінуті військовою відповіддю, описуючи такі дії як «акти війни».

Останні новини:  Клімат завдав нищівного удару планеті: Земля на порозі катастрофи

Тим часом Південна Корея заперечує будь-які порушення повітряного простору, засуджуючи нещодавнє використання Північною Кореєю пропагандистських повітряних куль і наповнених відходами пристроїв через кордон, що Південна Корея розглядає як провокації, що підривають безпеку її прикордонних регіонів. Цей обмін звинуваченнями посилив напруженість у демілітаризованій зоні, і обидві країни розширили свої військові програми безпілотників. Хоча Північна Корея зробила розробку безпілотників стратегічним пріоритетом, Південна Корея готується протистояти потенційній ескалації за допомогою власного прогресу в технології безпілотників.

Останні новини:  Найбільші оборонні виробники Німеччини та Італії створили спільне підприємство

Збройні сили Південної Кореї використовують різноманітні безпілотні літальні апарати High-Altitude Long-Endurance (HALE) і Medium-Altitude Long-Endurance (MALE) для спостереження та розвідки, головним чином для моніторингу військової діяльності Північної Кореї та потенційних загроз безпеці. Ці безпілотники відіграють вирішальну роль у посиленні нагляду за кордоном, морського моніторингу та можливостей розвідки Південної Кореї. Серед активів HALE є RQ-4 Global Hawk, здатний працювати на великих висотах протягом тривалого часу, забезпечуючи широке покриття з розвідувальною інформацією в режимі реального часу на великих відстанях. Для операцій на середній висоті Південна Корея використовує безпілотники MALE, такі як KUS-FT, розроблені Korea Aerospace Industries.

Останні новини:  Вибори в США: Трамп перемагає Гарріс на достроковому голосуванні у деяких штатах


wheel-news.com