Салат “Лисичка”: чому всі шаленіють від цього рецепту

Сьогодні,   16:01    1049
Ми хочемо поділитися з вами рецептом дуже смачного салату, який готується швидко й легко з доступних продуктів. Це популярний салат «Лисичка».

Кулінари розповіли, як приготувати салат

Інгредієнти:

  • 450 г печінки (м’ясо/язик/курка/гриби)
  • 3-4 мариновані огірки
  • 1 велика цибулина
  • 200 г моркви по-корейськи (або свіжу обсмажити)
  • 4-5 шт варених яєць
  • 150-200 г сиру
  • 2 зубчики часнику
  • Зелень за бажанням

Приготування:

Спочатку нарізаємо одну велику цибулину на четвертинки. У сковорідці розігріваємо невелику кількість олії без запаху, викладаємо цибулю і обсмажуємо її до золотистого кольору. Додаємо сіль і чорний мелений перець або інші улюблені спеції. Коли цибуля стане м’якою й підрум’яниться, відкидаємо її на сито і злегка віджимаємо лопаткою.

Останні новини:  Що робити, якщо суп вийшов дуже гострий: кулінарні лайфхаки

Мариновані огірки нарізаємо соломкою. Якщо це корнішони – приблизно 9 штук. Якщо ви використовуєте середні огірки, то вистачить 3-4 штуки.

З’єднуємо в мисці огірки, 200 г корейської моркви і обсмажену цибулю. Ми сьогодні готували салат із курячою печінкою – 450 г. Добре промиваємо її, видаляємо прожилки й обсмажуємо в тій самій сковорідці, де готували цибулю. Печінку можна використовувати будь-яку: свинячу, яловичу чи курячу, яка м’якша. Підсолювати її не потрібно. Обсмажуємо 5-7 хвилин – і готово. Доречі, цей салат можна готувати також із відвареним м’ясом або грибами. Усі варіанти виходять дуже смачними.

Останні новини:  Який рис вибрати для плову, щоб не став м’яким і не перетворився на кашу

Готову печінку нарізаємо кубиками. Тепер тремо сир на дрібній тертці або пропускаємо через прес. Нам знадобиться 150-200 г сиру. Якщо ви його не любите, просто пропустіть цей інгредієнт. Відварені яйця нарізаємо кубиками.




Заправляти салат можна майонезом, сметаною з гірчицею або йогуртом – що вам більше подобається. Для святкового столу салат можна викласти шарами, щоб він просочився. Вийде не тільки смачно, а й красиво. Якщо готуєте для вечері, просто перемішуємо й одразу подаємо. Через кілька годин він стане ще смачнішим, тому його можна приготувати заздалегідь.

Останні новини:  Як приготувати морквяний пиріг з ананасом для дітей

Салат виходить ситним і містить багато білка, тому він ідеально підходить для вечері. Усі інгредієнти чудово поєднуються між собою та доповнюють один одного.


noviydoctor.com