КНДР привела у бойову готовність війська на кордоні з Південною Кореєю

Сьогодні,   16:02    298

КНДР привела у бойову готовність війська на кордоні з Південною Кореєю

Фото: gettyimages

Військові КНДР

Генштаб Північної Кореї дав наказ артилерійським підрозділам поблизу кордону і підрозділам, що виконують важливі вогневі завдання, бути у повній бойовій готовності.

Північна Корея привела у повнубойову готовність свої артилерійські підрозділи біля кордону з Південною Кореєю та посилила протиповітряну оборону. Таких заходів було вжито нібито через можливе проникнення південнокорейських безпілотників. Про це у ніч проти понеділка, 14 жовтня, повідомило південнокорейське агенство Yonhap.

Останні новини:  Німецький спецназ відправлять охороняти об'єкти на Балтиці

За його даними, Генеральний штаб Корейської народної армії віддав попередній оперативний наказ артилерійським підрозділам поблизу кордону і підрозділам, що виконують важливі вогневі завдання, бути у повній бойовій готовності.

У наказі про оперативну готовність зазначалося, що «вісім артилерійських бригад, повністю озброєних відповідно до штатів воєнного часу, мають бути переведені у бойову готовність до 20:00 13 жовтня, а також мають бути завершені різні проєкти з оперативної безпеки».

Генштаб КНДР також дав наказ підрозділам усіх рівнів підготувати детальні контрзаходи на випадок, якщо південнокорейські БПЛА знову спробують перетнути кордон.

Останні новини:  В ЄС офіційно вперше видали візи дезертирам із Росії, один із них воював в Україні — BBC

КНДР раніше заявляла, що Південна Корея тричі запускала безпілотники в напрямку Пхеньяну та погрожувала застосувати силу у разі повторення таких польотів. Водночас південнокорейські військові заявили, що вони «не можуть підтвердити» факти таких польотів.


korrespondent.net