Роботи-пилососи стали ображати користувачів у США

Сьогодні,   19:00    1138

У США хакери отримали віддалений доступ до китайських роботів-пилососів Ecovacs Deebot X2 і використовували їх для трансляції расистських образ. Користувачі постраждали в різних містах протягом кількох днів. Проблема спричинена вразливостями в системі безпеки пристроїв.

 

У кількох містах США сталися випадки злому китайських роботів-пилососів Ecovacs Deebot X2, коли хакери отримали доступ до пристроїв і через динаміки транслювали расистські образи. Зломи сталися протягом кількох днів і торкнулися пристроїв у різних штатах.

Останні новини:  Штучний інтелект в iPhone повідомив користувачу, що його кинула дівчина

Адвокат із Міннесоти Деніел Свенсон став одним із постраждалих. Під час сімейного відпочинку його робот-пилосос почав відтворювати нецензурні слова просто перед його 13-річним сином. “Спочатку це здавалося перешкодами, а потім голос почав вигукувати образи”, – розповів Свенсон. Він спробував змінити пароль і перезавантажити пилосос, але пристрій знову було зламано. У підсумку він вирішив відключити його остаточно.

Подібні інциденти сталися також у Лос-Анджелесі та Ель-Пасо. В одному з випадків робот став переслідувати собаку власника, при цьому з динаміків також долинали образи.

Останні новини:  Мережі насмішило кошеня, що вміє розслаблятися

Причиною атак стала вразливість у системі безпеки роботів. Раніше фахівці з кібербезпеки попереджали компанію Ecovacs про проблеми з PIN-кодами та Bluetooth, які дають змогу зловмисникам отримати доступ до пристроїв. Незважаючи на це, компанія поки не прокоментувала інциденти. Користувачі радять проявляти обережність при використанні розумних пристроїв вдома.