ЗСУ отримали передові ЗРК IRIS-T SLM і IRIS-T SLS

Вчора,   20:24    145

Згідно з інформацією, опублікованою в обліковому записі «German Aid to Ukraine» в соц. мережі X, генерал-майор Крістіан Фройдінг, керівник Ситуаційного центру Україна в Міністерстві оборони Німеччини, підтвердив, що минулого тижня Німеччина поставила Києву вогневу установку IRIS-T SLM і дві пускові установки IRIS-T SLS.

Системи протиповітряної оборони IRIS-T, стратегічно важливі завдяки своїм передовим можливостям, є одними з найдосконаліших у своєму роді в світі, здатними нейтралізувати широкий спектр повітряних загроз, від літаків до крилатих ракет. Вогнева установка IRIS-T SLM (Surface-Launched Medium Range), доставлена ​​в рамках цієї допомоги, була співфінансована Норвегією через німецьку ініціативу «Негайні дії щодо протиповітряної оборони».

Останні новини:  11 жовтня в Україну увірвуться дощі та похолодання: де зіпсується погода

Генерал-майор Фройдінг в інтерв’ю «RedaktionsNetzwerk Deutschland» (RND) висловив важливість цієї останньої доставки. Як керівник штабу планування та командування та керівник ситуаційного центру Україна Міністерства оборони Німеччини, Фройдінг є одним із найвищих посадовців, відповідальних за координацію військової підтримки України з боку Німеччини.

Останні новини:  Київ зупиниться на 12 і 13 жовтня: чому у столиці обмежать рух транспорту

Система IRIS-T SLM (Surface-Launched Medium Range) має дальність ураження до 40 кілометрів і може перехоплювати цілі на висоті до 20 кілометрів. Він призначений для протидії широкому спектру загроз, включаючи винищувачі, гелікоптери, безпілотні літальні апарати (БПЛА або дрони), крилаті ракети та інші боєприпаси з високоточним наведенням. Ракети з радіолокаційним наведенням і складна технологія відстеження системи дозволяють одночасно вражати кілька повітряних загроз на великій території, забезпечуючи надійну протиповітряну оборону середньої дальності.




З іншого боку, система IRIS-T SLS (Surface Launched Short Range) має меншу дальність ураження приблизно 10-12 кілометрів і може націлюватися на загрози на висоті приблизно до 8 кілометрів. Він спеціально розроблений для ураження загроз, що летять і на низьких дистанціях і на близьких, таких як вертольоти, БПЛА та снаряди малої дальності, а також невеликі ракети.

Останні новини:  Аварія на польському кордоні забрала життя двох українців



wheel-news.com