Вчені з’ясували, якими були справжні вікінги

Вчора,   21:30    936

Один із найстійкіших образів вікінгів – грізні воїни, у шоломах з величезними рогами, пише Успіх in UA.

Всупереч поширеній думці, що ці люди так виглядали в повсякденному житті, немає історичних свідчень, які б підтверджували цей образ. Археологічні знахідки показують, що вікінги носили прості, функціональні шоломи зі шкіри або заліза.

Міф про рогатий шолом, імовірно, виник у мистецтві 19 століття і був популяризований надалі театральними постановками, повідомляє life.obozrevatel.com.

Останні новини:  Американські вчені знайшли у надрах Землі невичерпне джерело природної енергії

Вікінгів часто зображують як безжальних морських розбійників. Це частково так, але водночас вони ще й були вправними мореплавцями і купцями, які створили великі торговельні мережі в Європі та за її межами.

Це стосується і розвитку Стокгольма, який у той час був важливим торговим центром. Щоб переконатися в цьому, відвідайте музей Васа, де ви дізнаєтеся багато нового про історію мореплавання.

Останні новини:  Мамонти вимерли через нежить: вчені приголомшили новою гіпотезою

Термін “вікінг” це узагальнений образ жителів Скандинавії, з єдиною культурою та історією. Насправді їхня епоха характеризувалася різноманітністю етносів, культур і традицій.

У Стокгольмі це розмаїття відзначено експонатами в Шведському історичному музеї, де артефакти з різних регіонів дають уявлення про багатогранну природу суспільства вікінгів.

Про внесок вікінгів у розвиток демократії та системи управління говорять рідко, що, безумовно, несправедливо.

Останні новини:  Частина пустелі Сахара раптово зазеленіла: науковці пояснили, що сталось

Наприклад, тінг – збори, на яких вільні люди могли висловлювати свою думку і вирішувати суперечки – заклав  базові принципи для сучасних структур управління.

Відвідувачі, які цікавляться цим аспектом, можуть відвідати історичні місця навколо Стокгольма, де колись відбувалися такі віче.