Полярники показали першого в цьому році тюленятка Ведделла

Вчора,   20:00    176

Українські полярники розповіли про народження першого тюленяти Веддела на ім’я SeaBaby, яке з’явилося на світ поблизу станції «Академік Вернадський».

Про це повідомили в Національному антарктичному науковому центрі.

Малюк вже почав досліджувати навколишнє середовище разом із мамою, знайомлячись зі своєю новою домівкою.

SeaBaby вже встиг «познайомитися» з сивкою білою — невеликими птахами, які постійно тримаються біля станції.

“Як видно на записі, малюк вивчає світ поруч із мамою і вже познайомився із сивкою білою. Це такі невеликі птахи, які тримаються в районі нашої станції цілий рік. Їх часто можна побачити біля тюленів чи пінгвінів, адже вони живляться крилем з посліду цих тварин або їхніми виплювками”, — розповіли у НАНЦ.

Останні новини:  Мережі насмішила панда, яка вирішила зайнятися музикуванням

Крім того, полярники поділилися радісною новиною про народження ще чотирьох тюленят на сусідніх островах.

“До речі, ви знали, що дитинчат тюленів називають цуценятами? Тож зараз серед сусідів українських полярників – четверо цуценят: SeaBaby, дівчинка та хлопчик, які також народилися на острові Вінтер, та маля, що побачило світ на островах Троє Поросят, але його стать поки невідома, адже полярники не можуть туди дістатися через льодову ситуацію”, — додали вони.

Нагадаємо, що про народження першого тюленяти Веддела поблизу «Вернадського» стало відомо 18 вересня. У перші дні життя такі малюки важать 25-30 кілограмів і швидко ростуть на поживному молоці матері. Наприкінці вигодовування, яке триває близько трьох місяців, їхня вага може досягати 90 кілограмів. Дорослі тюлені Веддела важать близько 400 кілограмів.

Останні новини:  У США загублений кіт повернувся додому, подолавши майже 1500 кілометрів