Ford припинить виробництво «нудних» автомобілів

Сьогодні,   12:46    311
Генеральний директор компанії Ford вважає, що не варто інвестувати у Fiesta та Focus.


Ford змінить нудні автомобілі на культові 

Fiesta та Mondeo/Fusion не повернуться 

Focus зникне у 2025 році


Багато хто був здивований, коли Ford вирішив завершити виробництво Fiesta, Focus, Fusion і Taurus кілька років тому. Фактично Focus ще планується зняти з виробництва у 2025 році.  

Чому «Блакитний овал» позбавляється своїх популярних моделей? Це називається «вихід із бізнесу нудних автомобілів до бізнесу культових автомобілів». 

Про це генеральний директор Джим Фарлі сказав британському журналу CAR в нещодавньому інтерв’ю, під час якого він зізнався, що ці автомобілі «полюбилися багатьом клієнтам». Незважаючи на достатню популярність, виробник вважає, що просто не варто вкладати більше грошей у такі автомобілі, як Fiesta, Focus і Mondeo, на відміну, наприклад, від комерційних автомобілів. 

Останні новини:  В Україні випускатимуть броньовані Isuzu D-Max

Пряма заміна цих автомобілів, на жаль, не планується. Натомість Ford сподівається вивести пару електричних кросоверів на базі Volkswagen. На платформі MEB нові кросовери Explorer та Capri будуть тісно пов’язані з ID.4 та ID.5 відповідно. Дуже успішний кросовер Puma ось-ось трансформується у суто електричну похідну.  

Тим не менш, незважаючи на заборону продажів нових автомобілів із ДВЗ в Європі з 2035 року, Ford of Europe нещодавно відмовився від свого плану перейти лише на електрику з 2030 року. 

Останні новини:  Машини відбиратимуть не тільки у п’яних: хто з українців може втратити авто

Нові перспективи чи падіння? 

Ford Focus ST-Line 2022 року




Стосовного «культових» транспортних засобів, згаданих Фарлі, він мав на увазі Bronco, Mustang і Raptor. Спортивний автомобіль вже надає впевненість Ford, що виробник «може протистояти Porsche з Mustang», і для цього компанія має намір інвестувати більше грошей у майбутнє. Керівництво пояснило, що автомобілі для ентузіастів завжди були «побічним бізнесом», який ніколи не фінансувався, але тепер вони стають «нашим бізнесом». 

Але знищення цих «нудних» автомобілів ставить Volkswagen Group, Toyota, Stellantis і Kia/Hyundai у хорошу позицію, оскільки ці автомобільні компанії все ще випускають звичайні автомобілі. Наразі продажі Ford в Європі падають. У червні вони впали на 16,9% у Європейському Союзі, ЄАВТ та Великій Британії. Це призвело до падіння частки ринку з 4,1% до 3,3%. 

Останні новини:  Стартує передпродаж Changan Mazda EZ-6

У першій половині 2024 року трійкою найбільш продаваних моделей в Європі не були кросовери. Принаймні в Європі Ford багато ризикує, обмежуючи лінійку легкових автомобілів Puma, Kuga, Mustang Mach-E, кількома електромобілями, пов’язаними з VW, і Mustang, який, безумовно, буде нішевим продуктом. Також вже можна викреслювати Focus, оскільки завод у Саарлуїсі (Німеччина) припинить виробництво наступного року. 

Звичайно, продажі — це одне, а прибуток — інше. Однак не пропонувати «нудний» автомобіль і дозволити конкурентам захопити весь цей ринок викликає здивування. 


motorcar.com.ua