Коли Макрон приїде в Україну: у президента Франції назвали «ідею» візиту

Сьогодні,   11:46    137


Коли Макрон приїде в Україну: у президента Франції назвали «ідею» візиту

Президент Франції Еммануель Макрон приїде в Україну, коли цей візит справді буде корисним та потрібним. А також, коли він матиме вагу не лише на рівні країни, а й на рівні всієї Європи.

Таку думку в розмові з власним кореспондентом Укрінформу висловив уповноважений президента Франції з питань економічної допомоги та відновлення України П’єр Ельбронн.

«Ідея полягає в тому, щоб не здійснювати візити заради візитів. А щоб приїздити, коли є особлива потреба, конкретні новини. Коли візит може щось змінити чи роз’яснити. Але ми і без того досягаємо значного прогресу, працюючи над спільними проєктами по всій країні — в Одесі, у Києві», — пояснив Ельбронн.

Останні новини:  Синоптик прогнозує аномальне тепло в Україні: де ще затримається літо

Він відзначив, що президент Зеленський був у Парижі зовсім нещодавно, 7 червня, тому тепер триває реалізація досягнутих домовленостей, і президент республіки залишається «дуже мобілізованим та рішучим у всіх своїх позиціях щодо України».

Окрім того, днями обидва очільники держав мали двосторонню зустріч у Нью-Йорку на полях Генасамблеї ООН, де Франція підтвердила, що є прихильником встановлення справедливого сталого миру, а також послідовно підтримує членство України в НАТО.

Останні новини:  “Температура впаде до +10”: в Україну йде серйозне похолодання

«Він (Макрон – ред.) також хоче поїхати в Україну, коли це матиме сенс, вже як європеєць, тобто коли будуть рішення, які є ширшими, ніж рішення самої Франції, наприклад, з нашими німецькими друзями, як минулого разу, коли він приїздив із Шольцем та Драгі (йдеться про візит трьох лідерів у червні 2022 – ред.), — припустив спецпредставник французького президента.

На його думку, важливим фактором двосторонніх відносин залишається також підтримка України французьким суспільством.

Останні новини:  В Україні електроенергія може подорожчати на 50%

«Французи мають високий рівень підтримки, якщо поглянути на опитування. Очевидно, що вона трохи зменшилася від самого початку повномасштабного вторгнення, але у Франції вона зменшилась набагато менше, ніж в інших країнах. Французи залишаються заангажованими», — додав він.




Як повідомлялось, президент Франції Еммануель Макрон заявив у промові на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, що Франція докладе всіх зусиль, щоб Україна вистояла у війні проти Росії, та об’єднає зусилля з партнерами задля побудови міцного і тривалого миру.

Фото: gettyimage


ukrinform.ua