Що зробити, щоб квітковий букет стояв якомога довше: 4 лайфхаки

Сьогодні,   18:20    187

Букети, які вам дарують дуже швидко в’януть і втрачають свою красу?

Обріжте стебла квітів

Перед тим, як поставити букет у воду, потрібно трохи обрізати стебла. Гострими ножицями або флористичним ножем зробіть чистий зріз під кутом 45 градусів. Це забезпечить квітам нову площу поглинання води та поживних речовин. Будь-яке листя, яке може бути занурене у воду, слід видалити, щоб запобігти розмноженню бактерій.

Останні новини:  Не поміщається до пралки: як випрати велику ковдру чи плед

Використовуйте чисту вазу та свіжу воду

Спочатку вазу слід промити теплою водою з милом і ретельно все прополоскати. Використовуйте воду для кімнатної температури. Крім цього, ви можете додати підживлення для квітів, якщо воно йде в комплекті з букетом.

Пам’ятайте, що заміна води кожні два-три дні перешкоджатиме розмноженню бактерій і збереже свіжість квітів.

Останні новини:  Килим не буде ковзати по підлозі, якщо його закріпити таким способом

Зберігайте букет якнайдалі від прямих сонячних променів та джерел тепла

Квіти чутливі до тепла, оскільки це може призвести до їх вигоряння та в’янення. Щоб продовжити життя букета, його слід поставити в прохолодне місце якнайдалі від сонячних променів, вентиляційних отворів і приладів, що випромінюють тепло.

Регулярно обприскуйте квіти

Квіти краще цвітуть у вологому середовищі, тому регулярне обприскування допоможе продовжити їхню свіжість. Це можна робити за допомогою пульверизатора, заповненого чистою водою. Однак слід уникати зволоження квітів, чутливих до води, наприклад, йдеться про орхідеї або сукуленти.

Останні новини:  Відмиваємо мікрохвильову піч від засохлого жиру за кілька хвилин