Мільйон гостей на першому вікенді Октоберфесту

Сьогодні,   15:31    170


Октоберфест. Фото Bild

Перший вікенд Октоберфесту став справжнім успіхом, привабивши мільйон гостей усього за два дні. Це стало вдалим початком для одного з найбільших та найпопулярніших фестивалів світу.

Рекорди відвідуваності

Цьогоріч Октоберфест у Мюнхені розпочався з надзвичайною кількістю відвідувачів. За даними організаторів, перший вікенд зібрав понад мільйон людей, з яких 525 тисяч відвідали фестиваль у суботу, а близько 475 тисяч – у неділю.

Останні новини:  У Пакистані розбився гелікоптер з російськими пілотами

Це значно перевищило показники минулого року, коли на перший вікенд прийшли 850 тисяч осіб. Організатори назвали ці вихідні “супервдалим стартом” для фестивалю.

Атмосфера свята

За словами власників барів і ресторанів, атмосфера на Октоберфесті була напрочуд спокійною та приємною. Водночас спостерігається зростаюча тенденція до споживання безалкогольних напоїв.

Останні новини:  Республіканці продовжують нарощувати жорстку риторику на адресу Зеленського

Цьогоріч також відбувся традиційний парад, у якому взяли участь 9000 людей, що пройшли через центр Мюнхена.

Попри святковий настрій, медичні служби працювали у режимі високої готовності. За перший день роботи було надано допомогу 650 людям, зокрема третина з них потрапила до лікарні через алкогольне отруєння.

Фестиваль триватиме 16 днів та завершиться 6 жовтня. Минулого року свято залучило 7,2 мільйона гостей, і організатори сподіваються на не менш успішне проведення Октоберфесту цьогоріч.

Останні новини:  Статки Цукерберга вперше перевищили $200 мільярдів - Bloomberg


pb-news.info