Перший мільярдер, який вийшов у відкритий космос, розповів про свій досвід

Сьогодні,   13:30    168

Перший мільярдер, який здійснив комерційний вихід у відкритий космос, порівняв цей досвід із першовідкривачами, які намагалися перетнути Атлантичний океан, пише Quartz. Розповідаємо деталі.

Що сталося

Пам’ятаєте ми писали про корабель SpaceX Dragon з чотирма людьми на борту, серед яких мільярдер Джаред Айзекман? Вони здійснили перший комерційний вихід у відкритий космос. Детальніше про це можна прочитати тут.

Останні новини:  Вчені визначили, як традиції епохи неоліту вплинули на показники росту сучасної людини

Так от, Джаред Айзекман поділився, що його подорож не була «безпечною». Він порівняв її з експедиціями першовідкривачів, які намагалися перетнути Атлантичний океан. Мільярдер описав космічний простір як «жорстке та дуже загрозливе середовище».

«Не варто сприймати це відчуття небезпеки і дискомфорту як перешкоду, а лише як необхідність прийняти виклик, як це робили дослідники впродовж всієї історії людства», — зазначив мільярдер.

Останні новини:  У Болгарії знайшли 6000-річні речі солеварів

Під час місії Polaris Dawn команда провела десятки наукових експериментів, щоб вивчити вплив космосу на людський організм і знайти способи зробити навколишнє середовище придатним для життя.