Греція планує продовжити будівництво паркана на кордоні - навіть без коштів ЄС

Вчора,   21:41    113

Уряд Греції планує продовжити реалізацію свого проєкту з будівництва паркану на кордоні з Туреччиною для запобігання нелегальній міграції навіть без фінансування з боку ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

«Уряд Греції планує продовжити реалізацію свого плану будівництва нового паркану на кордоні з Туреччиною, щоб запобігти нелегальній міграції, з фінансуванням ЄС або без нього, тоді як Європейська комісія наполягає на пошуку розумніших рішень», — йдеться у повідомленні.

Останні новини:  Грошей на допомогу українцям цієї зими мало - ООН

Зазначається, що будівництво паркану на північно-східному сухопутному кордоні з Туреччиною розпочалося у 2012 році, і відтоді його розширювали за рахунок національних фінансових ресурсів.

Питання знову постало після того, як Німеччина вирішила зайняти більш жорстку позицію щодо міграції, політики в Берліні закликали країни першої лінії, такі як Греція, посилити захист зовнішніх кордонів Європи.

У світлі нових подій Афіни знову звернулися до ЄС з проханням профінансувати розширення паркану.

Останні новини:  “Індекс наддержав-2024”: оприлюднено рейтинг найсильніших держав світу

«Новий паркан буде побудований з Європою або без неї», – заявив нещодавно прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Однак Європейська комісія наполягає на тому, що вона виступає проти фінансування будівництва парканів, водночас визнаючи, що національні уряди краще знають, як захистити свої кордони.

«Держави-члени повинні захищати зовнішні кордони ЄС. Вони найкраще можуть визначити, як це зробити на практиці у спосіб, який повністю відповідає законодавству ЄС, включаючи повагу до основних прав», — сказав Euractiv речник Європейської комісії.

Останні новини:  Трамп зробив чергові заяви щодо війни в Україні

За його словами, Комісія стверджує, що ефективне управління зовнішніми кордонами є пріоритетом для ЄС та що необхідно застосувати комплексний підхід.

«Основна увага повинна бути зосереджена на розумних рішеннях, які підтримують впровадження європейського інтегрованого управління кордонами, таких як інтегровані, взаємосумісні та адаптовані системи спостереження», — зазначив посадовець.

Фото: EPA-EFE/DIMITRIS ALEXOUDIS


news-xl.net