Туреччина розкритикувала ООН і закликала її реформувати

Сьогодні,   18:21    178


Туреччина розкритикувала ООН і закликала її реформувати

Туреччина розкритикувала Організацію Об’єднаних Націй через відсутність необхідного лідерства у вирішенні поточних глобальних викликів та закликала до комплексних реформ організації — створення більш справедливої, інклюзивної та ефективної моделі.

Про це у виступі на Саміті майбутнього сказав міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Останні новини:  Гарріс розкритикувала Трампа та пообіцяла допомогти Україні перемогти у війні з РФ

“ООН не може продемонструвати лідерство проти зростаючих загроз. Потрібна нова ефективна структура для колективного вирішення глобальних проблем”, — сказав Фідан.

Турецький міністр наголосив на тому, що здатність світової спільноти виробляти рішення для розв’язання криз і конфліктів знижується, а несправедливість у розподілі доходів поглиблюється.

“Нам потрібна більш справедлива, інклюзивна та ефективна багатостороння модель. Потрібна комплексна реформа в Організації Об’єднаних Націй, особливо в Раді Безпеки», – сказав він.

Останні новини:  Опубліковано перший знімок F-35, оснащеного протикорабельними ракетами великої дальності

Міністр закордонних справ Туреччини розкритикував Раду Безпеки ООН за те, що вона контролюється «привілейованою клікою» кількох країн, і це призвело до нездатності виконувати резолюції Генеральної Асамблеї.

Фото: АА


ukrinform.ua