Дієтолог розповіла, яку небезпеку для здоров’я становить морозиво

Сьогодні,   18:31    206

 

Морозиво – це смачний і популярний десерт, що має високу поживну цінність, а також різні вітаміни і мікроелементи, заявила в бесіді з виданням Cumhuriyet фахівець з харчування та дієтології Еліф Акчекен (Elif Akçeken).

Однак, за словами експерта, морозиво потрібно вживати з обережністю, оскільки у ряді випадків воно може зашкодити здоров’ю людини.

Останні новини:  Обережніше з аспірином: навіть низькі дози підвищують ризик кровотечі – ознаки

Акчекен зазначила, що кукурудзяний сироп, підсолоджувачі, консерванти, емульгатори, барвники та ароматизатори, що містяться в цьому десерті, можуть спричинити розумову відсталість. До того ж при надмірному вживанні у людей розвиваються цукровий діабет та хвороби серця.

Крім того, не на кожному виробництві дотримуються необхідні гігієнічні умови, тому існує ризик зараження різними мікроорганізмами, такими як сальмонела, бацила цереус.

Останні новини:  Названо популярні продукти, які можуть різко підвищити цукор в крові

Частинки льоду на упаковці морозива можуть сказати, що воно вже тануло і знову замерзало, отже є сприятливим середовищем для розмноження бактерій. До такого морозива потрібно ставитись з особливою обережністю, пояснила Акчекен.

Вона додала, що люди, які не мають проблем зі здоров’ям, можуть вживати кілька кульок морозива 2-3 рази на тиждень, а ті, хто вирішив позбутися зайвих кілограмів, можуть з’їсти дві кульки цього десерту один раз на тиждень.

Останні новини:  Дослідження виявило користь від келиха вина для людей старше 40 років


glamour.kyiv.ua