ЗС РФ почали застосовувати БпЛА з гранатометами: у Forbes оцінили їхню ефективність (відео)

Сьогодні,   11:31    1102

Гранатомет може збільшити дальність ураження БпЛА, однак точність дрона з такою зброєю викликає питання, вважають експерти.

У Російській Федерації показали безпілотний літальний апарат, оснащений РПГ (ручним протитанковим гранатометом), заявивши, що вже застосовують такі дрони на війні в Україні. Про те, наскільки подібна модифікація може бути ефективною, йдеться в матеріалі Forbes.

У виданні прокоментували кадри, на яких росіяни демонструють випробувальний запуск БпЛА зі встановленим під кутом РПГ-26. У підписі до відео йдеться, що БпЛА може нести до 12 кг корисного навантаження, підійматися на висоту до 800 метрів і долати до 30 км зі швидкістю до 60 км/год. Серед заявлених особливостей — режим стабілізації, який не відкидає дрон після пострілу. За словами росіян, БпЛА використовували на вугледарському напрямку.

Останні новини:  Українські зенітники показали роботу новітнього комплексу ППО Skynex (відео)
У РФ показали дрон із гранатометом

Експерти порталу зазначають, що точність таких апаратів викликає сумніви. За їхніми словами, важкі мультикоптери-бомбардувальники вже показали свою ефективність проти танків, скидаючи на них боєголовки РПГ або спеціальні боєприпаси. Однак, невідомо, чи можуть гранатомети на дронах продемонструвати такий самий відсоток влучень.

Останні новини:  Сафарі на великого хижака: дронами розтрощили танк Т-80 (ВІДЕО)

«Гранатомети досить точні, але стрільба з них із безпілотника потребуватиме певної вправності, щоб досягти рівня точності, вже досягнутого бомбардувальниками», — вважають у виданні.

Експерти вказали на те, що версія гранатомета М72 (майже американський еквівалент РПГ-26) важить 3,4 кг. Сам реактивний снаряд важить майже 1,8 кг, приблизно 0,9 кг з яких припадає на боєголовку. Отже, безпілотник може нести одну М72 чи РПГ-26 або чотири бомби з однаковою ударною силою кожна.

Останні новини:  Уперше за 40 років: Китай провів запуск міжконтинентальної балістичної ракети (відео)