Науковці встановили причину появи хоботів у слонів

Сьогодні,   15:30    435

Вчені, можливо, зрозуміли, як у найбільших живих наземних тварин Землі з’явилися хоботи, пише Успіх in UA.

Виявилося, до розвитку хоботів у слонів призвів екологічний та біологічний тиск.

Вчені порівняли три основні сімейства слоноподібних ссавців у північному Китаї, які жили близько 11–20 млн років тому. Вони досліджували, як фізіологія цих груп відрізнялася залежно від своїх стратегій харчування та екосистем, повідомляє cikavosti.com.

Останні новини:  Науковці знайшли єдину тварину, невразливу для мікропластику

До складу груп входили Amebelodontidae, Choerolophodontidae та Gomphotheriidae — три різні лінії gomphotheres, предкова група живих слонів.

Команда вчених проаналізувала зубну емаль цих трьох типів ранніх слонів, щоб отримати нові підказки про їхні звички у харчуванні та середовищі, в якому вони жили.

Вони виявили, що Choerolphontidae, здавалося, жили у відносно закритому середовищі, такому як ліси. А ось група Amebelodontidae поширилася на більш відкриті житла, такі як луки. Схоже, що Gomphotheriida жили в місцях проживання, які були десь посередині.

Останні новини:  Восьминоги кооперуються з рибами для полювання, але іноді б'ють у спину

Вчені поєднали ці результати з математичним моделюванням руху щелепи цих трьох вимерлих видів.

Їхні щелепи пристосувалися, щоб чинити тиск у напрямках вгору і вниз, а не вперед або назад, ефективно прорізаючи горизонтальне листя. Дослідники припустили, що їхні хоботи були відносно примітивними та незграбними, а потім еволюціонували у ті, які є у сучасних слонів.

Останні новини:  Розкриє правду про святих: археологи виявили історичну церкву в Болгарії