Камала Гарріс підтвердила плани на зустріч із Зеленським і дала обіцянку

Сьогодні,   15:12    178


Віце-президентка США Камала Гарріс підтвердила, що наступного тижня у неї відбудеться зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Про це Гарріс написала в мережі X (колишній Twitter).

Вона нагадала, що ця зустріч з українським лідером стане сьомою для неї.

“Наступного тижня в Білому домі я всьоме зустрінуся з президентом України Зеленським. Президент Байден і я чітко заявили: наша відданість українському народу, який бореться за свою свободу, є непохитною”, – зазначила Гарріс.

Візит Зеленського до США

Раніше Bloomberg із посиланням на власні джерела писав, що під час свого візиту до Штатів український лідер наполягатиме на членстві України в НАТО та Європейському Союзі.

Останні новини:  Пісторіус розповів, чому поразка України буде “дуже дорогою” для Європи

Крім того, Зеленський збирається укласти угоди про економіку та безпеку, а також обговорити постачання зброї для ЗСУ в рамках свого Плану перемоги.

Зазначалося, що глава української держави хоче представити свій план американському колезі Джо Байдену, коли вони зустрінуться в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН. Також він планує поділитися планами з Гарріс і екс-президентом та її опонентом на виборах Дональдом Трампом.

Останні новини:  Генасамблея ООН ухвалила Пакт майбутнього попри заперечення Росії

Постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Сполучені Штати вже ознайомилися з планом президента Володимира Зеленського щодо закінчення війни.

“Ми вважаємо, що він викладає стратегію та план, які можуть працювати. І нам потрібно побачити, як ми можемо сприяти цьому, спілкуючись з усіма главами держав, які будуть тут, у Нью-Йорку”, – розповіла вона. Томас-Грінфілд додала, що США ніколи не втрачали надії знайти шлях до миру.

Останні новини:  В Ізраїлі прокоментували вибухи пейджерів у «Хезболли»

20 вересня Зеленський повідомив, що графік Плану перемоги, який наступного тижня буде представлений під час поїздки до США, розрахований на схвалення швидких рішень союзниками України у жовтні-грудні. Він зазначив, що має намір бути послідовною людиною і всі деталі плану перемоги буде обговорювати з президентом США Джо Байденом.

Крім того, глава держави поінформував, що прагне дізнатися про бачення завершення війни від кандидата в президенти США Дональда Трампа.





uapress.kyiv.ua