Наступник Mazda 6 виїхав на тести

Вчора,   20:00    305
Китайський EZ-6, який є електрифікованим наступником Mazda 6, має надійти в продаж пізніше цього року.

Закамуфльований прототип Mazda EZ-6 був спійманий під час випробувань у Німеччині, лише через місяць після того, як автовиробник підтвердив плани щодо його запуску в Європі. Електрифікований седан китайського походження стане духовним наступником знятої з виробництва Mazda 6 і гідним конкурентом VW ID.7 серед інших гравців у сегменті. 

Mazda EZ-6, презентований в квітні 2024 року, базується на тій же платформі, що й седани Changan Deepal/Shenlan SL03. Хоча седан спочатку призначався тільки для китайського ринку, Mazda вирішила запропонувати його в усьому світі, окрім Північної Америки. 

Останні новини:  Як виглядає бразильська Tesla

Mazda EZ-6

Незважаючи на те, що модель вже була оприлюднена, помічений у Європі прототип був замаскованим. Незрозуміло, чи будуть якісь естетичні відмінності від китайської моделі, але прототип виглядає ідентичним. Можна лише побачити активний задній спойлер у дії та інший комплект чорних легкосплавних дисків. 

Що відомо про новинку? 

Mazda EZ-6

При довжині 4921 мм середньорозмірний седан приблизно на 25 мм довший за зняту з виробництва Mazda6 і на 40 мм коротший за VW ID.7. Він побудований на основі архітектури Changan, яка підтримує як повністю електричні силові агрегати, так і трансмісії із подовженням запасу ходу (EREV – Electric Range Extended Vehicle). 




Mazda EZ-6

Mazda ще не розкрила повну інформацію про EZ-6, але відомо, що електричний варіант забезпечуватиме максимальний запас ходу 600 км (за китайським циклом CLTC), а версія EREV перевищить 1000 км. Технічно ідентичний Deepal/Shenlan SL03 має встановлені ззаду електродвигуни, які видають 218 к.с. (160 кВт) або 258 к.с. (190 кВт). Його варіант EREV включає менш потужний двигун у парі з 1,5-літровим бензиновим двигуном, який виконує роль генератора енергії. 

Останні новини:  Двигуни Renault постачатимуться під маркою Horse

Mazda EZ-6

Автовиробник підтвердив, що європейський дебюту EZ-6 відбудеться цієї осені, а це означає, що дебют або його анонс мають відбутись незабаром.  


motorcar.com.ua