«Що там всередині»: Звідки беруться ці величезні животи у чоловіків

17.09.2024   23:10    176

Адже напевно їхні власники не народжуються з ними, а нарощують поступово.

Не ті невеликі жирові животики, які цілком нормальні після певного віку — всі ми люди. А ті величезні, випнуті животи, які не вміщаються в сорочки, призводять до відривання ґудзиків і звисають над ременем штанів. Що там всередині, невже тільки жир? Ні, не тільки, хоча він теж, інформує Ukr.Media.

Вісцеральний жир

Це внутрішній жир, який розташований не під шкірою, а навколо органів черевної порожнини.

У жир відкладаються невитрачені калорії. А як їх витратити, якщо сидіти в офісі та їздити на машині? Можна все валити на гормон стресу кортизол, але насправді кортизол не винен. Будь-який жир береться з їжі.

Дуже багато чоловіків абсолютно без докорів сумління їдять все підряд. Включаючи жахливо жирні страви, які у нас популярні, але до нашої кухні відношення не мають. І взагалі ні до якої кухні не мають відношення. Це не їжа, це просто пекельна мішанина. Насамперед це салати з майонезу, «закусочні торти» теж з майонезу, м’ясо, запечене під сиром у майонезі, жирна свинина, ковбаси тощо.

Природно, що калорійність такої їжі дуже велика. Набагато більша, ніж витрати енергії. Якщо чоловік, звісно, не зайнятий валкою лісу на морозі.

Останні новини:  Три правила, які дозволяють виглядати молодшими

Жінки, багато хто, себе все-таки стримують і обмежують від надмірної їжі. А чоловіки так не звикли. Багато хто навіть приблизно не знає, що таке калорійність, скільки калорій в якій їжі. Не знають або не задумувалися про те, що солодке, яке їдять після їжі, це теж калорії.

Ще в народі такий живіт називають пивним. Пиво вносить свій внесок у животи, це безсумнівно. 1 кг чистого жиру це близько 7000-9000 ккал. А один вечір з пивом і закусками — це скільки ккал?

  • 3 літри пива — це 1 000 ккал.
  • 250 гр чипсів ще 1 000 ккал.
  • 200 гр горішків — ще 1 000 ккал.

Ось і уявіть: всього лише один вечір з легкою випивкою і закускою додасть нам майже пів кіло жиру. Якщо потім ці калорії не витратити.

Набряки

Окрім чистого жиру, там ще й вода. Вода накопичується в тканинах з трьох причин:

Нестача чистої води (як не парадоксально!). Якщо пити мало води, але багато чаю, кави, газованих і алкогольних напоїв, то будуть набряки.




Багато солі. Дивіться пункт вище про закуски до пива. Там дуже багато солі. Та й в закатаних банках, які дехто лагідно називає суцільними вітамінчиками, теж. Людині потрібно дуже мало солі.

Останні новини:  П’ять найкращих доступних способів уповільнити старіння, які схвалює наука

Малорухливий спосіб життя. Погано циркулює кров, значить, не виводиться зайва рідина.

Набряки бувають не тільки на обличчі. Але й під шкірою і навколо внутрішніх органів теж. Всередині такого живота дуже багато зайвої міжтканинної рідини.

Випинання черевної стінки через слабкість м’язів

А звідки м’язи стануть сильними, якщо не займатися? Не від гри ж в танки. У нормі м’язи торса підтримують і спину, і черевну стінку. Не в нормі — черевна стінка починає випинатися вперед. Разом з органами черевної порожнини.

Спина перенапружується, щоб утримати тіло вертикально, виникає біль у спині… І все. Людина лякається і взагалі перестає навіть думати про фізичне навантаження. І живіт вже не втягнеться ніколи.

Печінка

Так, у деяких там саме печінка.

Печінка — це той випадок, коли більше не означає краще. Збільшення печінки це ознака серйозних захворювань. А головна їх причина — вживання алкоголю. А хто у нас головний «споживач»? Чоловіки.

Останні новини:  Як швидко заспокоїтись: 7 науково обґрунтованих способів

Ми не пишемо: надмірне вживання. Алкоголь не можна пити в міру, будь-яка доза небезпечна, оскільки це сильний токсин.

Чоловіки повільніше спиваються, їхній алкогольний шлях довший. Тому органи довше піддаються руйнівному впливу.

У нормі печінка розташована під ребрами. Але якщо збільшується, і також на тлі слабкості м’язів живота, може випинатися з-під реберної дуги.

У дуже важких випадках буває, що питущий чоловічок худенький, ноги-руки тонкі, це коли вже повна деградація всього організму. А животик стирчить. Це печінка.

У менш нездорових чоловіків з великою масою тіла печінка теж може вносити свій внесок у формування живота.

Отже, що ж у них там:

  • Банально — жир і набряки.
  • Органи черевної порожнини. У нормі м’язи торса їх тримають на місці. А якщо м’язи розслабилися, то органи починають зміщуватися, виходить випинання черевної стінки. У такому стані органи травлення працюють ще гірше, ніж раніше.
  • Окремий випадок, але не основний: печінка. Але, як правило, справа не в ній одній.


news-xl.net