Сезон грибів у розпалі: які найкорисніші

16.09.2024   21:05    221

Східна медицина протягом тисячоліть використовувала гриби, при цьому їхній різновид унікальний і наділений особливими перевагами для здоров’я. Доведено, що гриби підтримують імунну систему, захищають від багатьох хвороб і навіть є своєрідними міні-вакцинами від стресу. Розбираємось із найкориснішими з них.

Шиїтаке

Якщо ви вже готуєте шиїтаке, то продовжуйте в тому ж дусі. Такі гриби особливо важливі для серця, а неочевидним бонусом стане запобігання утворенню зубного нальоту.

Печериці

Насправді у печериць існує три різновиди, кожен з яких наділений однаковою поживною цінністю. Якщо вам набридли звичні печериці, то зверніть увагу на коричневі печериці (креміні), які містять неймовірно цінне джерело вітаміну D.

Останні новини:  Три правила, які дозволяють виглядати молодшими

Такі гриби універсальні, їх можна додати буквально до будь-якої страви, будь то печеня, соус, суп, запіканка або салат. Вегетаріанський бургер з печерицями креміні – пікантний, яскраво виражений грибний смак та максимум користі для здоров’я.

Гливи

Дослідження довели, що гливи — багате джерело білка, мінералів, вітамінів та клітковини. Антиоксиданти, які містяться в грибах, здатні захищати клітини організму від ушкоджень, що спричиняють хронічні захворювання, а також зміцнюють імунну систему. Ще одна перевага цих грибів – вони низькокалорійні, у них немає жиру, глютена та холестерину, а натрій присутній у мінімальній кількості. Гливи гарні як у сушеному, так і у свіжому вигляді. Паста з цими грибами, пармезаном та вершками — гарний варіант чітмілу навіть для тих, хто строго стежить за калоріями.

Білі гриби

Їх ще називають боровиками – такі гриби майже не містять холестерин, трансжири та насичені жири. Натомість у білих грибах у надлишку є антиоксиданти, що підвищують імунітет, а також білок для здоров’я м’язів.

Останні новини:  Найкращі вправи для саморозвитку

У боровиків ніжний смак, схожий на лісовий горіх. Завдяки цьому вони часто використовуються в кулінарії, і вам явно не доведеться довго ламати голову над тим, як вписати ці гриби в меню.

Лисички звичайні

Лисички – чудове джерело заліза, мідь, марганцю, фосфору, цинку, вітаміну D і вітамінів групи B. Низький вміст вуглеводів і мінімум калорій – ще одні бонуси на користь вибору цих грибів. Гостроватий смак і приємний запах, схожий на фруктовий – лисички унікальні і з точки зору гастронома.





zhenskiy.kyiv.ua

Останні новини:  Що робити, якщо чоловік змушує дружину шукати роботу