Байден доручив посилити охорону Трампа

16.09.2024   20:21    353

Чинний президент Джо Байден відреагував на черговий ймовірний замах на вбивство Дональда Трампа і доручив владі задіяти всі ресурси для захисту політика. Про це у неділю, 15 вересня, вказується на сайті Білого дому.

«Моя команда поінформувала мене про те, що федеральні правоохоронні органи розслідують можливу спробу вбивства колишнього президента Трампа. Підозрюваний перебуває під вартою», — повідомив Байден.

Президент США заявив, що високо оцінює роботу Секретної служби та їхніх партнерів із правоохоронних органів за їхню пильність та зусилля щодо забезпечення безпеки екс-президента Америки та його оточення.

Останні новини:  У Вірменії викрили спробу державного перевороту: заколотників готували в Росії

«Я радий, що колишній президент не постраждав», — сказав Байден.

Байден також засудив політичне насильство та «будь-яке насильство» і сказав, що доручив своїй команді забезпечити Секретну службу всіма необхідними ресурсами для захисту колишнього президента.

Як повідомляє Associated Press, підозрюваним у новому замаху на Дональда Трампа, коли той грав у гольф, є 58-річний Райан Веслі Рут.

NW

За даними Fox News, Рут наблизився до Трампа на відстань приблизно 400 метрів і просунув дуло автоматичної зброї через паркан. Секретна служба вчасно помітила нападника та відкрила вогонь, проте йому вдалося втекти. Пізніше підозрюваного затримали.

Останні новини:  Влада Вірменії заявила про спробу держперевороту з російським слідом

Журналісти пишуть, що під час арешту в нього виявили два рюкзаки та камеру GoPro, а автомат АК-47 ніби знайшли в кущах поблизу місця інциденту. Також, пише газета, у своїх соцмережах він висловлював підтримку Україні та займався рекрутингом іноземців у ЗСУ. За інформацією OSINTdefender, Рут також намагався вступити до міжнародного легіону, проте ці спроби не увінчалися успіхом.

Останні новини:  Ізраїль готується оголосити повномасштабну війну Лівану

korrespondent.net