Чи можна вносити в ґрунт золу з мангалу: потенційна користь чи шкода рослинам

16.09.2024   06:45    989

Усі дачники добре знають про користь та необхідність внесення в ґрунт золи. Вона є джерелом мінералів, які необхідні для росту та розвитку рослин. Окрім того, зола підвищує імунітет та зимостійкість рослин.

Потрібно розуміти, що зола буде корисною для рослин тільки в тому випадку, якщо вона є результатом згоряння якісної деревини чи інших рослин, наприклад, соняшника. Зараз все частіше для тих же мангалів використовують придбану в магазині деревину.

Останні новини:  Кращі методи боротьби з попелицею

Можна чи ні її використовувати для ґрунту? Якщо ви готували шашлики, смажили рибу та не поливали деревину хімічними засобами, зола після її спалювання, звичайно, підійде для внесення в грядки.

Є один момент, про який говорять спеціалісти. Він стосується температури горіння. Вважається, що низька температура спалювання дров робить золу бідною з хімічного погляду. Корисні речовини не можуть перейти в потрібну форму для засвоєння рослинами.

В результаті виходить наступна ситуація. Зола з мангалу може бути або мінімально корисною, або просто марною для внесення в ґрунт, але шкоди не нанесе точно. Саме тому для утворення золи краще робити високотемпературне спалення матеріалів.

Останні новини:  Яке добриво потрібно калам для цілорічного цвітіння


elegantwoman.kyiv.ua