У Києві помітили дуже рідкісний автомобіль Saab у кузові кросовера

14.09.2024   11:00    5

Автомобільна марка Saab зникла з автомобільного ринку внаслідок банкрутства, яке сталося у грудні 2011 року. Однак перед цим шведський автовиробник встиг випустити модель кросовера Saab 9-4Х, тираж якої виявився дуже малим — всього 814 одиниць. Екземпляр з номером 565 2011 року виробництва катається по Києву. Його фото опублікували на сторінці t.o.p.c.a.r.s_u.a в Instagram.

Saab 9-4X — це кросовер, який став одним з останніх автомобілів шведського виробника Saab, що дебютував на Лос-Анджелеському автосалоні у 2010 році. Розробка моделі розпочалась у рамках спроб компанії розширити свій модельний ряд та зміцнити позиції на ринку SUV. Однак, незважаючи на перспективні плани, виробництво 9-4X почалося тільки у 2011 році й було перервано через банкрутство Saab того ж року. Усього було випущено всього 814 одиниць цієї моделі, що робить її рідкісним екземпляром на ринку.

Останні новини:  Новий Peugeot E-408 засвітивнся на офіційному тизері

Saab 9-4Х
Фото: t.o.p.c.a.r.s_u.a

Saab 9-4X є ​​середньорозмірним кросовером, який ділить платформу з Cadillac SRX. Автомобіль пропонувався з двома варіантами двигунів:

  • 3.0-літровий V6 з потужністю 265 к.с.
  • 2.8-літровий V6 з турбонаддувом потужністю до 300 к.с.

Обидва двигуни працювали в парі з 6-ступеневою автоматичною трансмісією та могли бути оснащені системою повного приводу XWD, що забезпечувало відмінну керованість та динаміку. Кросовер відрізнявся хорошими показниками з витрат палива та високим рівнем комфорту.




Хоча марки Saab давно вже немає, деякі запчастини на такий кросовер можна замовити від Cadillac.

Останні новини:  Skoda Kodiaq перетворився на броньований позашляховик


avtosota.com